De huisartsen

Hieronder stellen de huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg zich aan u voor.

Hans van Selm

Hans van Selm

Huisarts

Even voorstellen: geboren in 1958 in Den Haag. Op m'n 11e verhuisd naar Wassenaar en vanaf m'n 13e wist ik dat ik arts wilde worden. Dat is gelukt. In 1986 ben ik cum laude als arts afgestudeerd. In ben toen als militair-arts gaan werken. Van 1988 tot 1990 volgde ik de huisartsopleiding aan het Universitair Huisartsen Instituut te Leiden. Daarna ben ik voor de Landmacht blijven werken. Naast het werk bij de Landmacht ben ik ook als waarnemer gaan werken in Alphen a/d Rijn bij dr. Eradus en dr. Wijnmaalen. In 1994 heb ik de praktijk van dr. v/d Steen overgenomen. Al snel werd mij duidelijk dat de toekomst van huisartsen ligt in samenwerking. Daarom heb ik mij vanaf 1998 actief bezig gehouden met de vorming van het centrum. Vanaf 2005 ben ik ook opleider van huisartsen. Naast huisarts ben ik ook actief op bestuurlijk gebied bij diverse organisaties.

Tot slot; ik ben getrouwd en heb (helaas) geen kinderen.

Marc Spruit

Marc Spruit

Huisarts

Als kind wilde ik al arts worden. Helaas werd ik uitgeloot voor geneeskunde, waarna ik ben begonnen met de studie biomedische wetenschappen in Leiden. Na twee jaar ben ik via een nieuwe wettelijke regeling alsnog begonnen aan geneeskunde. Uiteindelijk heb ik beide studies voltooid. In 2005 ben ik begonnen aan het eerste jaar als huisarts in opleiding bij dr. van Selm. Het tweede opleidingsjaar heb ik gewerkt op de eerste hulp en de Nebo-verpleegafdeling van het Bronovo ziekenhuis in Den Haag, het laatste jaar bij dr. Stevens, huisarts te Zoetermeer. Het werken binnen het gezondheidscentrum Dillenburg beviel zo goed, dat ik na mijn opleiding gelijk in dienst ben getreden als HIDHA (huisarts in dienst van een huisarts) bij dr. Klein Haneveld, dr. Meekma en dr. van Selm. Op 1 januari 2010 ben ik dr. Klein Haneveld opgevolgd. Binnen het Gezondheidscentrum houd ik mij buiten het huisartsenvak bezig met IT-aangelegenheden. Als speciale interesse heb ik de Interne Geneeskunde.

Ik ben getrouwd en heb vier kinderen.

Ernst-Jan Troe

Ernst-Jan Troe

Huisarts

Ik ben geboren en opgegroeid in Voorburg. Na mijn middelbare school ben ik in 1991 geneeskunde gaan studeren in Leiden. In 2000 heb ik mijn studie afgerond en van 2000-2002 heb ik gewerkt als arts-assistent op de kinderafdeling van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. In 2002 ben ik begonnen aan mijn promotieonderzoek bij het Generation R onderzoek in Rotterdam naar etnische verschillen in foetale groei, geboortegewicht en zwangerschapsduur. Vanaf 2004 heb ik mijn promotieonderzoek gecombineerd met de huisartsopleiding aan het LUMC in Leiden. Mijn eerste jaar van mijn huisartsopleiding stage gelopen bij dr. van der Kooij in Aarlanderveen, en mijn derde jaar heb ik deels gedaan bij dr. Adam in Zoetermeer en tenslotte bij dr. van Selm. In juni 2008 ben ik in Rotterdam gepromoveerd en heb ik ook mijn huisartsopleiding afgerond. Na mijn huisartsopleiding ben ik aan de slag gegaan bij Gezondheidscentrum Dillenburg.

Ik ben getrouwd met Roos en wij hebben 3 kinderen, Tijn, Gijs en Fem.

Elske Vonk

Elske Vonk

Huisarts

Ik ben opgegroeid in Wieringerwerf, een klein dorpje vlakbij de afsluitdijk, waar mijn vader de dorpsdokter was. De appel valt niet ver van de boom en zo gebeurde het dat ik na mijn eindexamen op kamers ging in Leiden om geneeskunde te studeren en uiteindelijk huisarts werd.

Na mijn studie heb ik in het voormalig Diaconessenhuis in Leiden gewerkt op de afdeling Cardiologie. Daarna ben ik aan de huisartsopleiding begonnen die ik in 2015 heb afgerond. Tijdens de opleiding heb ik onder meer ervaring opgedaan in een groepspraktijk in Alphen aan den Rijn, een solo-praktijk in Zoeterwoude en een praktijk in de Schilderswijk in Den Haag. Het 2e opleidingsjaar heb ik stage gelopen op de spoedeisende hulp, in een verpleeghuis met een hospice en op een psychiatrische polikliniek. Na mijn opleiding ben ik als waarnemend huisarts aan de slag gegaan. Vanaf december 2016 werk ik 3 dagen per week in de praktijk.

Ik woon samen en heb 2 dochters.

Interesses: Dermatologie, preventieve gezondheidszorg, palliatieve zorg

Frank den Heijer

Frank den Heijer

Huisarts

Ik ben geboren (1985) in Den Haag en opgegroeid in Monster. Na mijn middelbare school ben ik verhuisd naar Leiden om aldaar te studeren. Eerst een jaar biologie en daarna de opleiding tot basisarts. Na mijn opleiding tot arts heb ik gewerkt op de afdeling kindergeneeskunde in het (toenmalige) Diaconessenhuis in Leiden. Hierna heb ik een jaar gewerkt op de kinder-intensive care van het LUMC en nog een half jaar op de afdeling cardiologie in hetzelfde ziekenhuis. In september 2013 mocht ik beginnen aan mijn opleiding tot huisarts. In september 2015 begon ik aan mijn derde en laatste jaar van mijn opleiding tot huisarts in gezondheidscentrum Dillenburg. Op 26 augustus 2016 ben ik officieel afgestudeerd als huisarts. Ik blijf 4 dagen werkzaam in Gezondheidscentrum Dillenburg als huisarts.

Vanaf 1 januari 2017 zal ik samen met dokter Vonk de zorg voor de patiënten van dokter Meekma overnemen.

Ik ben aanwezig op de praktijk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Ik woon samen met mijn vriendin Marjolein en heb zelf nog geen kinderen. Mijn interesses: cardiologie, kindergeneeskunde, chirurgische interventies, eHealth/ICT.

Bart van de Weg

Bart van de Weg

Eerstejaars huisarts in opleiding

Ik ben geboren in Nijmegen (1988) en opgegroeid in Zeist. Tijdens mijn studie geneeskunde in Utrecht ontdekte ik hoe bijzonder ik het vind om mensen te begeleiden in de laatste fase van hun leven. Betrokkenheid en persoonlijk contact zijn voor mij als arts essentieel. Ik neem graag de tijd om te luisteren naar mensen en hun verhaal. 

Na het behalen van mijn titel werkte ik een jaar als arts-assistent interne geneeskunde in het Diakonessenhuis te Utrecht. Daar hield ik me vooral bezig met longgeneeskunde, interne geneeskunde en spoedeisende hulp. Sinds september 2017 ben ik als huisarts in opleiding aan de slag bij gezondheidscentrum Dillenburg. 

Ik woon nog steeds in Utrecht en werk vier dagen per week in de praktijk van dokter Spruit. In mijn vrije tijd speel ik piano, ik hockey en word enthousiast van concerten, zeilen en wintersport.

Leonie Janssen

Leonie Janssen

Derdejaars huisarts in opleiding

Ik ben opgegroeid in Nootdorp, en na mijn middelbare school ben ik geneeskunde gaan studeren in Leiden. Na mijn afstuderen heb ik een jaar op de afdeling neurologie in het Alrijne ziekenhuis gewerkt. Daar heb ik besloten huisarts te worden, omdat ik merkte dat ik het leuk vind om naar de hele situatie en mens te kijken, in plaats van alleen een klein stukje.

Na een tijdje gewerkt te hebben in de psychiatrie ben ik in maart 2015 begonnen met de huisartsenopleiding.  Tijdens mijn derde en laatste jaar van de huisartsen opleiding ben ik vier dagen per week werkzaam  in de praktijk van dr Van Selm.

Ik woon samen met mijn vriend in Leiden, met wie ik van de zomer ga trouwen.  Volgend jaar hopen wij een tijdje in Australie te gaan wonen, waar ik dan ook als huisarts aan de slag wil.

Maarten Kamermans

Maarten Kamermans

Eerstejaars huisarts in opleiding

Mijn jeugd heeft zich afgespeeld in het Westland, waar mijn vader huisarts was in ’s-Gravenzande. Na de middelbare school had ik de droom om proftennisser te worden en heb dit dan ook 2 jaar fulltime gedaan. Dit bleek echter te hoog gegrepen en daarna ben ik gaan studeren in Amsterdam. Eerst een jaar gezondheidswetenschappen en vervolgens geneeskunde. Na afronding hiervan in 2010 heb ik anderhalf gewerkt in het Zaans Medisch Centrum in Zaandam op de afdelingen cardiologie, longgeneeskunde, SEH en Interne geneeskunde. Vervolgens ben ik gestart met de opleiding tot internist om me daarna te specialiseren tot oncoloog in het VU Medisch Centrum. Tijdens mijn specialisatie kwam ik erachter dat ik toch iets miste in dit werk. Ik miste de variatie in patiënten, ziektebeelden en dagelijkse werkzaamheden. In het werk als huisarts is geen dag hetzelfde, daarom ben ik sinds 1 maart 2017 gestart met de huisartsenopleiding en zal werkzaam zijn in de praktijk van dokter Troe.

Ik woon samen met mijn vriendin en heb een dochter.

Interesses: Interne geneeskunde en palliatieve zorg.

Winnaar innovatieprijs

AchmeaEerstelijnsInnovatieprijs

De apothekers, fysiotherapeuten en huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg hebben de Achmea Eerstelijns innovatieprijs gewonnen omdat zij op basis van gelijkwaardige samenwerking zeer goede, samenhangende zorg voor patiënten met een chronische aandoening neerzetten.

NEN-EN 15224 gecertificeerd

NEN15224
De huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg hebben van Kiwa een NEN-EN15224 certificaat ontvangen voor kwalitatief hoogstaande en transparante zorg. Klik hier om dit te controleren.