De huisartsen

Hieronder stellen de huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg zich aan u voor.

Hans van Selm

Hans van Selm

Huisarts

Even voorstellen: geboren in 1958 in Den Haag. Op m'n 11e verhuisd naar Wassenaar en vanaf m'n 13e wist ik dat ik arts wilde worden. Dat is gelukt. In 1986 ben ik cum laude als arts afgestudeerd. In ben toen als militair-arts gaan werken. Van 1988 tot 1990 volgde ik de huisartsopleiding aan het Universitair Huisartsen Instituut te Leiden. Daarna ben ik voor de Landmacht blijven werken. Naast het werk bij de Landmacht ben ik ook als waarnemer gaan werken in Alphen a/d Rijn bij dr. Eradus en dr. Wijnmaalen. In 1994 heb ik de praktijk van dr. v/d Steen overgenomen. Al snel werd mij duidelijk dat de toekomst van huisartsen ligt in samenwerking. Daarom heb ik mij vanaf 1998 actief bezig gehouden met de vorming van het centrum. Vanaf 2005 ben ik ook opleider van huisartsen. Naast huisarts ben ik ook actief op bestuurlijk gebied bij diverse organisaties.

Tot slot; ik ben getrouwd en heb (helaas) geen kinderen.

Marc Spruit

Marc Spruit

Huisarts

Als kind wilde ik al arts worden. Helaas werd ik uitgeloot voor geneeskunde, waarna ik ben begonnen met de studie biomedische wetenschappen in Leiden. Na twee jaar ben ik via een nieuwe wettelijke regeling alsnog begonnen aan geneeskunde. Uiteindelijk heb ik beide studies voltooid. In 2005 ben ik begonnen aan het eerste jaar als huisarts in opleiding bij dr. van Selm. Het tweede opleidingsjaar heb ik gewerkt op de eerste hulp en de Nebo-verpleegafdeling van het Bronovo ziekenhuis in Den Haag, het laatste jaar bij dr. Stevens, huisarts te Zoetermeer. Het werken binnen het gezondheidscentrum Dillenburg beviel zo goed, dat ik na mijn opleiding gelijk in dienst ben getreden als HIDHA (huisarts in dienst van een huisarts) bij dr. Klein Haneveld, dr. Meekma en dr. van Selm. Op 1 januari 2010 ben ik dr. Klein Haneveld opgevolgd. Binnen het Gezondheidscentrum houd ik mij buiten het huisartsenvak bezig met IT-aangelegenheden. Als speciale interesse heb ik de Interne Geneeskunde.

Ik ben getrouwd en heb vier kinderen.

Ernst-Jan Troe

Ernst-Jan Troe

Huisarts

Ik ben geboren en opgegroeid in Voorburg. Na mijn middelbare school ben ik in 1991 geneeskunde gaan studeren in Leiden. In 2000 heb ik mijn studie afgerond en van 2000-2002 heb ik gewerkt als arts-assistent op de kinderafdeling van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. In 2002 ben ik begonnen aan mijn promotieonderzoek bij het Generation R onderzoek in Rotterdam naar etnische verschillen in foetale groei, geboortegewicht en zwangerschapsduur. Vanaf 2004 heb ik mijn promotieonderzoek gecombineerd met de huisartsopleiding aan het LUMC in Leiden. Mijn eerste jaar van mijn huisartsopleiding stage gelopen bij dr. van der Kooij in Aarlanderveen, en mijn derde jaar heb ik deels gedaan bij dr. Adam in Zoetermeer en tenslotte bij dr. van Selm. In juni 2008 ben ik in Rotterdam gepromoveerd en heb ik ook mijn huisartsopleiding afgerond. Na mijn huisartsopleiding ben ik aan de slag gegaan bij Gezondheidscentrum Dillenburg.

Ik ben getrouwd met Roos en wij hebben 3 kinderen, Tijn, Gijs en Fem.

Frank den Heijer

Frank den Heijer

Huisarts

Ik ben geboren (1985) in Den Haag en opgegroeid in Monster. Na mijn middelbare school ben ik verhuisd naar Leiden om aldaar te studeren. Eerst een jaar biologie en daarna de opleiding tot basisarts. Na mijn opleiding tot arts heb ik gewerkt op de afdeling kindergeneeskunde in het (toenmalige) Diaconessenhuis in Leiden. Hierna heb ik een jaar gewerkt op de kinder-intensive care van het LUMC en nog een half jaar op de afdeling cardiologie in hetzelfde ziekenhuis. In september 2013 mocht ik beginnen aan mijn opleiding tot huisarts. In september 2015 begon ik aan mijn derde en laatste jaar van mijn opleiding tot huisarts in gezondheidscentrum Dillenburg. Op 26 augustus 2016 ben ik officieel afgestudeerd als huisarts. Ik blijf 4 dagen werkzaam in Gezondheidscentrum Dillenburg als huisarts.

Vanaf 1 januari 2019 heb ik de praktijk van dokter Meekma overgenomen.

Ik ben aanwezig op de praktijk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Elske Vonk

Elske Vonk

Huisarts

Ik ben opgegroeid in Wieringerwerf, een klein dorpje vlakbij de afsluitdijk, waar mijn vader de dorpsdokter was. De appel valt niet ver van de boom en zo gebeurde het dat ik na mijn eindexamen op kamers ging in Leiden om geneeskunde te studeren en uiteindelijk huisarts werd.

Na mijn studie heb ik in het voormalig Diaconessenhuis in Leiden gewerkt op de afdeling Cardiologie. Daarna ben ik aan de huisartsopleiding begonnen die ik in 2015 heb afgerond. Tijdens de opleiding heb ik onder meer ervaring opgedaan in een groepspraktijk in Alphen aan den Rijn, een solo-praktijk in Zoeterwoude en een praktijk in de Schilderswijk in Den Haag. Het 2e opleidingsjaar heb ik stage gelopen op de spoedeisende hulp, in een verpleeghuis met een hospice en op een psychiatrische polikliniek. Na mijn opleiding ben ik als waarnemend huisarts aan de slag gegaan. Vanaf december 2016 werk ik 3 dagen per week in de praktijk.

Ik woon samen en heb 2 dochters.

Interesses: Dermatologie, preventieve gezondheidszorg, palliatieve zorg

Marieke Compier

Marieke Compier

Huisarts

Ik ben geboren en getogen in Leiderdorp. Na de middelbare school in Leiden ben ik naar Utrecht gegaan om Biomedische wetenschappen te studeren. Na het afronden van deze studie ben ik een versneld traject gestart om arts en klinisch onderzoeker te worden.

Na het behalen van mijn masterdiploma ben ik promotieonderzoek gaan doen bij de afdeling cardiologie in het LUMC. Mijn onderwerp was de behandeling van atrium fibrilleren. Ik ben uiteindelijk in september 2017 gepromoveerd aan de Universiteit Leiden. Na 3 jaar volledig aan wetenschappelijk onderzoek te hebben gewerkt ben ik in 2014 aan de slag gegaan op de afdeling kind- en jeugdpsychiatrie.

In september 2014 ben ik begonnen aan de huisartsopeleiding in Leiden. Mijn eerste jaar heb ik in gezondheidscentrum Dillenburg gewerkt bij dr. van Selm en dr. Meekma. Mijn laatste jaar heb ik in een praktijk in Gouda en in Voorschoten gewerkt. Ik heb de opleiding tot huisarts eind augustus 2018 afgerond en ga vanaf september aan de slag als waarnemend huisarts in gezondheidscentrum Dillenburg. 

Ik woon samen met Max en onze dochter en zoon in Leiderdorp.

Interesses: cardiologie, wetenschap, palliatieve zorg

Ellen Berntsen

Ellen Berntsen

Huisarts

Ik ben geboren en opgegroeid in Alphen aan den Rijn. Al vroeg wist ik dat ik huisarts wilde worden omdat mijn moeder in een huisartsenpraktijk werkte. Ik ben gaan studeren in Amsterdam aan het VUmc, het eerste jaar gezondheidswetenschappen, daarna de geneeskunde opleiding. Na een leuke stage bij collega dokter Spruit wist ik zeker dat de huisartsgeneeskunde het vak voor mij was.

Na mijn afstuderen als arts heb ik ervaring opgedaan in het ziekenhuis op de afdeling geriatrie, waar ik veel geleerd heb van oudere mensen met multi-problematiek en dementie. In 2014 ben ik gestart met de huisartsopleiding, het eerste jaar in een praktijk in Bergen en het laatste jaar in Amsterdam. In het tweede opleidingsjaar heb ik gewerkt op de kindergeneeskunde, spoedeisende hulp en tevens in de psychiatrie en het verpleeghuis.

Na een jaar waarnemen in verschillende praktijken kom ik weer terug bij mijn 'roots' in Alphen aan den Rijn. Ik werk op (dinsdag), woensdag en donderdag.

Ik woon samen met mijn vriend in Amsterdam.  

Interesses: ouderenzorg, dermatologie, interne geneeskunde.

Leslie Strengers

Leslie Strengers

Eerstejaars huisarts in opleiding

Ik ben opgegroeid in Oosterbeek, een dorp naast Arnhem. Na mijn tijd op de middelbare school in Arnhem ben ik Geneeskunde gaan studeren in Rotterdam aan de Erasmus Universiteit.

Hierna heb ik gewerkt bij de Kindergeneeskunde in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam en ben vervolgens samen met mij vriend verhuisd naar Utrecht waar ik heb gewerkt in het Prinses Maxima centrum voor kinderoncologie. Toen ik had besloten huisarts te willen worden, ben ik nog een tijdje op de Spoedeisende Hulp gaan werken in het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk om meer ervaring op te doen met de spoedeisende zorg. Vervolgens heb ik gesolliciteerd voor de huisartsopleiding en ben ik per 1 september gestart aan de opleiding in Leiden.

Het eerste jaar van mijn opleiding zal ik werken in gezondheidscentrum Dillenburg en is Marc Spruit mijn opleider.

Pien Venema

Pien Venema

Eerstejaars huisarts in opleiding

Ik ben opgegroeid in Haarlem en heb geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Leiden. 

Tijdens een van de laatste (langere) co-schappen in een huisartsenpraktijk in Leidschendam wist ik zeker dat ik huisarts wilde worden. Nadat ik klaar was met mijn studie ben ik eerst als arts gaan werken op de geriatrische revalidatie afdeling 'De Brug' in het Alrijne Ziekenhuis in Alphen aan den Rijn. Vervolgens heb ik gesolliciteerd voor de huisartsenopleiding en per 1 maart ben ik gestart met de opleiding in Leiden.

Het eerste jaar van mijn opleiding zal ik werken in gezondheidscentrum Dillenburg. Hans van Selm is mijn opleider.

Winnaar innovatieprijs

AchmeaEerstelijnsInnovatieprijs

De apothekers, fysiotherapeuten en huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg hebben de Achmea Eerstelijns innovatieprijs gewonnen omdat zij op basis van gelijkwaardige samenwerking zeer goede, samenhangende zorg voor patiënten met een chronische aandoening neerzetten.

ISO9001 gecertificeerd

KIWA ISO9001 GHCDDe huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg hebben van Kiwa een ISO9001 certificaat ontvangen voor kwalitatief hoogstaande en transparante zorg.