De huisartsen

Hieronder stellen de huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg zich aan u voor.

Marc Spruit

Marc Spruit

Huisarts (BIG 79062560401)

Als kind wilde ik al arts worden. Helaas werd ik uitgeloot voor geneeskunde, waarna ik ben begonnen met de studie biomedische wetenschappen in Leiden. Na twee jaar ben ik via een nieuwe wettelijke regeling alsnog begonnen aan geneeskunde. Uiteindelijk heb ik beide studies voltooid. In 2005 ben ik begonnen aan het eerste jaar als huisarts in opleiding bij dr. van Selm. Het tweede opleidingsjaar heb ik gewerkt op de eerste hulp en de Nebo-verpleegafdeling van het Bronovo ziekenhuis in Den Haag, het laatste jaar bij dr. Stevens, huisarts te Zoetermeer. Het werken binnen het gezondheidscentrum Dillenburg beviel zo goed, dat ik na mijn opleiding gelijk in dienst ben getreden als HIDHA (huisarts in dienst van een huisarts) bij dr. Klein Haneveld, dr. Meekma en dr. van Selm. Op 1 januari 2010 ben ik dr. Klein Haneveld opgevolgd. Binnen het Gezondheidscentrum houd ik mij buiten het huisartsenvak bezig met IT-aangelegenheden. Als speciale interesse heb ik de Interne Geneeskunde.

Ik ben getrouwd en heb vier kinderen.

Ernst-Jan Troe

Ernst-Jan Troe

Huisarts (BIG 19052524101)

Ik ben geboren en opgegroeid in Voorburg. Na mijn middelbare school ben ik in 1991 geneeskunde gaan studeren in Leiden. In 2000 heb ik mijn studie afgerond en van 2000-2002 heb ik gewerkt als arts-assistent op de kinderafdeling van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. In 2002 ben ik begonnen aan mijn promotieonderzoek bij het Generation R onderzoek in Rotterdam naar etnische verschillen in foetale groei, geboortegewicht en zwangerschapsduur. Vanaf 2004 heb ik mijn promotieonderzoek gecombineerd met de huisartsopleiding aan het LUMC in Leiden. Mijn eerste jaar van mijn huisartsopleiding stage gelopen bij dr. van der Kooij in Aarlanderveen, en mijn derde jaar heb ik deels gedaan bij dr. Adam in Zoetermeer en tenslotte bij dr. van Selm. In juni 2008 ben ik in Rotterdam gepromoveerd en heb ik ook mijn huisartsopleiding afgerond. Na mijn huisartsopleiding ben ik aan de slag gegaan bij Gezondheidscentrum Dillenburg.

Ik ben getrouwd met Roos en wij hebben 3 kinderen, Tijn, Gijs en Fem.

Frank den Heijer

Frank den Heijer

Huisarts (BIG 99914771401)

Ik ben geboren (1985) in Den Haag en opgegroeid in Monster. Na mijn middelbare school ben ik verhuisd naar Leiden om aldaar te studeren. Eerst een jaar biologie en daarna de opleiding tot basisarts. Na mijn opleiding tot arts heb ik gewerkt op de afdeling kindergeneeskunde in het (toenmalige) Diaconessenhuis in Leiden. Hierna heb ik een jaar gewerkt op de kinder-intensive care van het LUMC en nog een half jaar op de afdeling cardiologie in hetzelfde ziekenhuis. In september 2013 mocht ik beginnen aan mijn opleiding tot huisarts. In september 2015 begon ik aan mijn derde en laatste jaar van mijn opleiding tot huisarts in gezondheidscentrum Dillenburg. Op 26 augustus 2016 ben ik officieel afgestudeerd als huisarts. Ik blijf 4 dagen werkzaam in Gezondheidscentrum Dillenburg als huisarts.

Vanaf 1 januari 2019 heb ik de praktijk van dokter Meekma overgenomen.

Ik ben aanwezig op de praktijk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Elske Vonk

Elske Vonk

Huisarts (BIG 09913647301)

Ik ben opgegroeid in Wieringerwerf, een klein dorpje vlakbij de afsluitdijk, waar mijn vader de dorpsdokter was. De appel valt niet ver van de boom en zo gebeurde het dat ik na mijn eindexamen op kamers ging in Leiden om geneeskunde te studeren en uiteindelijk huisarts werd.

Na mijn studie heb ik in het voormalig Diaconessenhuis in Leiden gewerkt op de afdeling Cardiologie. Daarna ben ik aan de huisartsopleiding begonnen die ik in 2015 heb afgerond. Tijdens de opleiding heb ik onder meer ervaring opgedaan in een groepspraktijk in Alphen aan den Rijn, een solo-praktijk in Zoeterwoude en een praktijk in de Schilderswijk in Den Haag. Het 2e opleidingsjaar heb ik stage gelopen op de spoedeisende hulp, in een verpleeghuis met een hospice en op een psychiatrische polikliniek. Na mijn opleiding ben ik als waarnemend huisarts aan de slag gegaan en sinds december 2016 werk ik in de Dillenburg. Per 1 januari 2022 neem ik de praktijk van dokter van Selm over.

Ik ben getrouwd en heb 2 dochters.

Interesses: urogynaecologie, dermatologie, preventieve gezondheidszorg

Marieke Compier

Marieke Compier

Huisarts (BIG 59914955501)

Ik ben geboren en getogen in Leiderdorp. Na de middelbare school in Leiden ben ik naar Utrecht gegaan om Biomedische wetenschappen te studeren. Na het afronden van deze studie ben ik een versneld traject gestart om arts en klinisch onderzoeker te worden.

Na het behalen van mijn masterdiploma ben ik promotieonderzoek gaan doen bij de afdeling cardiologie in het LUMC. Mijn onderwerp was de behandeling van atrium fibrilleren. Ik ben uiteindelijk in september 2017 gepromoveerd aan de Universiteit Leiden. Na 3 jaar volledig aan wetenschappelijk onderzoek te hebben gewerkt ben ik in 2014 aan de slag gegaan op de afdeling kind- en jeugdpsychiatrie.

In september 2014 ben ik begonnen aan de huisartsopeleiding in Leiden. Mijn eerste jaar heb ik in gezondheidscentrum Dillenburg gewerkt bij dr. van Selm en dr. Meekma. Mijn laatste jaar heb ik in een praktijk in Gouda en in Voorschoten gewerkt. Ik heb de opleiding tot huisarts eind augustus 2018 afgerond en ga vanaf september aan de slag als waarnemend huisarts in gezondheidscentrum Dillenburg. 

Ik woon samen met Max en onze dochter en zoon in Leiderdorp.

Interesses: cardiologie, wetenschap, palliatieve zorg

Anne van Schie

Anne van Schie

Derdejaars huisarts in opleiding

Ik ben geboren en opgegroeid in Leiden. Ik heb mijn studie geneeskunde afgerond aan het UMC Utrecht. Ik wist toen al lang dat ik huisarts wilde worden. Om meer ervaring op te doen na mijn opleiding tot arts heb ik een jaar als basisarts gewerkt bij de Interne geneeskunde in het Slotervaartziekenhuis. Daarna werkte ik een jaar als basisarts binnen de psychiatrie.

In maart 2020 ben ik gestart met de huisartsopleiding. Mijn eerste jaar werkte ik in een huisartspraktijk in Koudekerk aan den Rijn. In het tweede jaar heb ik gewerkt op de SEH en voor de kindergeneeskunde in het LUMC , tevens in een verpleeghuis in Voorschoten.

Ik werk sinds december 2021 in praktijk Dillenburg als huisarts in opleiding, met als opleider dr. Spruit. Dit is mijn derde en tevens laatste jaar van de huisartsopleiding. Op de maandag, dinsdag en vrijdag ben ik aanwezig in de praktijk.

Tot in de spreekkamer.

Ellen Berntsen

Ellen Berntsen

Huisarts (BIG 89916147501)

Ik ben geboren en opgegroeid in Alphen aan den Rijn. Al vroeg wist ik dat ik huisarts wilde worden omdat mijn moeder in een huisartsenpraktijk werkte. Ik ben gaan studeren in Amsterdam aan het VUmc, het eerste jaar gezondheidswetenschappen, daarna de geneeskunde opleiding. Na een leuke stage bij collega dokter Spruit wist ik zeker dat de huisartsgeneeskunde het vak voor mij was.

Na mijn afstuderen als arts heb ik ervaring opgedaan in het ziekenhuis op de afdeling geriatrie, waar ik veel geleerd heb van oudere mensen met multi-problematiek en dementie. In 2014 ben ik gestart met de huisartsopleiding, het eerste jaar in een praktijk in Bergen en het laatste jaar in Amsterdam. In het tweede opleidingsjaar heb ik gewerkt op de kindergeneeskunde, spoedeisende hulp en tevens in de psychiatrie en het verpleeghuis.

Na een jaar waarnemen in verschillende praktijken kom ik weer terug bij mijn 'roots' in Alphen aan den Rijn. Ik werk op dinsdag, woensdag en donderdag.

Ik woon samen met mijn vriend en onze zoon Ferre in Amsterdam.

Interesses: ouderenzorg, dermatologie, interne geneeskunde.

Joop Schat

Joop Schat

Huisarts (BIG 29922559601)

Ik ben geboren en getogen in IJlst, een mooie kleine plaats in Friesland en één van de Friese elf steden. Na de middelbare school in Sneek ben ik in 2010 naar Leiden verhuisd om geneeskunde te studeren. Ik heb de studie afgerond in 2017 en heb daarna anderhalf jaar gewerkt bij de interne geneeskunde, longziekten en maag-darm-leverziekten in het Alrijne Ziekenhuis, op de afdeling en spoedeisende hulp. Hoewel het werk in het ziekenhuis goed beviel, merkte ik dat mijn hart meer lag bij het brede en socialere huisartsenvak, waarna ik besloot hiervoor te gaan.

In 2018 ben ik begonnen met de huisartsopleiding in Leiden. Het eerste jaar bij een groepspraktijk in Warmond bij dr. Van Dun en dr. De Vriend. Het tweede jaar heb ik gewerkt in de psychiatrie, het verpleeghuis en de spoedeisende hulp.

Per 1 september 2020 deed ik mijn derde en laatste jaar van de huisartsopleiding bij gezondheidscentrum Dillenburg in de praktijk van Ernst-Jan Troe. De samenwerking beviel goed en ik ben na de opleiding dan ook als huisarts in de praktijk blijven werken.

Interesses: interne geneeskunde, palliatieve zorg

Jurriaan de Jong

Jurriaan de Jong

Eerstejaars huisarts in opleiding (BIG 59929225501)

Ik ben in 1991 geboren te Reeuwijk, waar ik ook ben opgegroeid. Allebei mijn ouders waren huisarts en ik ben de jongste van 5 kinderen.

Na mijn middelbare school ben ik in 2009 gaan studeren in Leiden. Tijdens mijn studie heb ik een aantal jaar in Leiden en Zoetermeer gewoond. Eerst heb ik de studie psychologie (master Clinical Psychology) afgerond, waarna ik opvolgend de opleiding tot basisarts heb gedaan. Na mijn afstuderen in 2021 heb ik een jaar met veel plezier bij een huisarts in Waddinxveen gewerkt.

Vanaf maart 2022 ben ik begonnen met de opleiding tot huisarts. Ik mag het eerste jaar van mijn opleiding in Gezondheidscentrum Dillenburg werken onder begeleiding van dokter den Heijer. Ik ben op maandag, woensdag en vrijdag aanwezig in de praktijk.

Ik woon samen met mijn vriendin en onze zoon in Hazerswoude-Dorp

Sanne Verkleij

Sanne Verkleij

Derdejaars huisarts in opleiding

Ik ben geboren in Gouda, opgegroeid in Reeuwijk en na de middelbare school in Gouda heb ik tijdens mijn studententijd in Leiden gewoond. Eerst heb ik een jaar psychologie gestudeerd, omdat ik was uitgeloot voor geneeskunde. Een jaar later kon ik gelukkig alsnog met geneeskunde starten.

Na mijn afstuderen in 2016 heb ik als poortarts op de Spoedeisende Hulp van het Langeland ziekenhuis in Zoetermeer gewerkt. In 2017 kon in starten met de huisartsopleiding in Leiden. De huisartsopleiding heb ik een tijd gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek naar het effect van een leefstijlprogramma voor patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Het eerste jaar van de huisartsopleiding heb ik in Huisartsenpraktijk Sassembourg in Sassenheim gewerkt. In het tweede jaar heb ik in het verpleeghuis en bij de psychiatrie gewerkt. Mijn derde en laatste jaar van de huisartsopleiding werk ik in Gezondheidscentrum Dillenburg, waarbij Ernst-Jan Troe mijn opleider is.

Ik woon in Boskoop samen met mijn man en onze zoon Loek en dochter Mies.

Winnaar innovatieprijs

AchmeaEerstelijnsInnovatieprijs

De apothekers, fysiotherapeuten en huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg hebben de Achmea Eerstelijns innovatieprijs gewonnen omdat zij op basis van gelijkwaardige samenwerking zeer goede, samenhangende zorg voor patiënten met een chronische aandoening neerzetten.

ISO9001 gecertificeerd

KIWA ISO9001 GHCDDe huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg hebben van Kiwa een ISO9001 certificaat ontvangen voor kwalitatief hoogstaande en transparante zorg.