De praktijkondersteuners

Hieronder stellen de praktijkondersteuners van Gezondheidscentrum Dillenburg zich aan u voor.

Anita Koole

Anita Koole

Praktijkondersteuner somatiek en praktijkmanager (BIG 69053292930)

Mijn naam is Anita Koole en sinds 2003 ben ik werkzaam als praktijkondersteuner. Eerst was dat bij de vier individuele praktijken, later zijn we naar het gezondheidscentrum aan de Irenelaan verhuisd.

Mijn achtergrond is verpleegkundige en hiervoor heb ik drie jaar op verschillende afdelingen in het toenmalige Hofpoort ziekenhuis in Woerden gewerkt.

Naast het afwisselende werk als praktijkondersteuner ondersteun ik – in de functie van praktijkmanager- de huisartsen in managementtaken en allerhande praktische zaken en situaties die zich voordoen in de praktijk.

Mijn werkdagen zijn van maandag t/m donderdag

Ilse Klarenbeek

Ilse Klarenbeek

Praktijkondersteuner GGZ

Vanaf 1 november 2013 werk ik bij gezondheidcentrum Dillenburg als praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg; ofwel poh-ggz.

Hoe werkt de poh-ggz?
Als u met psychische en/of psychosociale klachten naar de huisarts gaat (bijvoorbeeld problemen gerelateerd aan werk, relatie of opvoeding), kan de huisarts u adviseren een afspraak te maken met de poh-ggz. U komt dan bij mij en in een eerste gesprek zal ik uw klachten en vragen in kaart brengen. Vervolgens informeer en adviseer ik u en de huisarts over een mogelijk vervolgtraject. Het resultaat hiervan kan zijn dat u één of meerdere ondersteunende gesprekken en/of kortdurende behandelingen bij de poh-ggz hebt (bijvoorbeeld bij depressie, angsten, overspannenheid etc.). Ook kan het zijn dat u een verwijzing krijgt naar een andere hulpverlener of een vervolggesprek heeft met de huisarts.

Het volgende kan de poh-ggz voor u doen:

  • Het verhelderen van problemen.
  • Het geven van informatie en advies over behandeling en verwijzing.
  • Het geven van kortdurende behandelingen in de huisartsenpraktijk.
  • Het verlenen van nazorg na een behandeling in de GGZ.
  • Het geven van overbruggingszorg als er sprake is van een wachtlijst.

Wat is mijn achtergrond?
In 2008 ben ik afgestudeerd in de psychologie aan de Universiteit van Maastricht, waar ik ook mijn basisaantekening psychodiagnostiek heb behaald. Daarna heb ik vier jaar gewerkt als psycholoog in de tweedelijns geestelijke gezondheidszorg. Mijn cliëntengroep bestond daar voornamelijk uit volwassenen en ouderen met uiteenlopende psychologische en psychiatrische problematiek, variërend van depressie, angsten en verslaving tot dementie, niet aangeboren hersenletsel en autisme. In de praktijk heb ik gezien dat je psychische en psychosociale klachten het best in een zo vroeg mogelijk stadium kunt signaleren en behandelen. Daar wil ik in dit gezondheidscentrum mijn bijdrage aan leveren.

Ik ben in de praktijk aanwezig op maandag, dinsdag en vrijdag.

Laura Treur - Kreuk

Laura Treur - Kreuk

Praktijkondersteuner Somatiek in opleiding

Ik ben Laura Treur-Kreuk en vanaf oktober 2021 werkzaam in Gezondheidscentrum Dillenburg. 

Ik ben hbo-verpleegkundige en heb na mijn opleiding in de thuiszorg en bij Revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht gewerkt, op de afdeling neurologie. Ik volg tot november 2022 de opleiding tot praktijkondersteuner en doe in de Dillenburg een leer-werktraject. 

Ik ben getrouwd met Edwin en woon in Woerden. 

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdagochtend, donderdag en vrijdag. 

Marlies Berkouwer - van Setten

Marlies Berkouwer - van Setten

Praktijkondersteuner Somatiek

Mijn naam is Marlies Berkouwer - van Setten. Sinds juli 2018 ben ik werkzaam in de Dillenburg.

Na mijn opleiding tot hbo-verpleegkundige heb ik 3 jaar in het Gelderse Vallei Ziekenhuis in Ede gewerkt. Daar heb ik ervaring opgedaan op de interne afdeling, nierziekten en ouderengeneeskunde. In december 2018 heb ik mijn opleiding tot praktijkondersteuner somatiek afgerond.

Binnen de Dillenburg houd ik mij bezig met de spreekuren voor astma/ COPD patiënten, diabetes mellitus type2, hart- en vaatziekten en ouderenzorg. Net als mijn collega’s bezoek ik ook mensen thuis.

In juli 2019 ben ik getrouwd met David en woon sindsdien in Wadinxveen.

Mijn werkdagen in de Dillenburg zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Naomi Willems

Naomi Willems

Praktijkondersteuner GGZ

Mijn naam is Naomi Willems. Ik woon samen met mijn vriend in de mooie stad Utrecht. 

Sinds november 2020 ben ik werkzaam als poh-ggz bij Gezondheidscentrum Dillenburg. In juli 2020 ben ik afgestuurd in de psychologie. Zowel mijn bachelor als master diploma heb ik behaald aan de Universiteit Utrecht. Tijdens mijn master heb ik zowel mijn klinische- en onderzoeksstage gedaan bij Altrecht poli Stemmingsstoornissen. Dit is een SGGZ afdeling waar veel sprake is van co-morbiditeit naast de stemmingsproblematiek, denk bijvoorbeeld aan angst, ADHD, persoonlijkheidsstoornissen en autisme. Tijdens deze stage heb ik mijn LOGO verklaring behaald, wat een psychodiagnostiek aantekening is. Tegen het einde van mijn studie was ik zeker nog niet uitgeleerd en ben ik meteen begonnen met de basiscursus Cognitieve Gedragstherapie, waarvoor ik november 2020 mijn VGCt geaccrediteerde certificaat heb behaald.

Wat mij persoonlijk aanspreekt aan de functie poh-ggz is de toegankelijkheid voor iedereen en dat je op deze manier laagdrempelig en snel beschikbaar bent voor mensen met uiteenlopende psychische en/of psychosociale klachten. Hieraan wil ik graag mijn bijdrage leveren binnen de Dillenburg door middel van signalering, probleemverheldering, ondersteuning, kortdurende behandeling, eventueel een passende verwijzing, terugvalpreventie en nazorg. 

Ik ben in de praktijk aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. 

Sarah Glas

Sarah Glas

Praktijkondersteuner somatiek

Mijn naam is Sarah Glas, ik ben getrouwd met Rick en wij hebben drie dochters, Kate, Roos en Maud. Sinds 2009 ben ik werkzaam bij dit gezondheidscentrum. Ik ben van achtergrond doktersassistente en heb de opleiding tot praktijkondersteuner in 2012 afgerond.

In de praktijk houd ik me bezig met patiënten die chronische zorg nodig hebben, bijvoorbeeld diabetes, astma of COPD. Daarnaast heeft de ouderenzorg mijn interesse. Ik leg visites thuis af en inventariseer op welke manier de oudere zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen met welke aanpassing.

Kortom, leuk afwisselend werk wat ik met veel plezier doe!

Vera Zonderop

Vera Zonderop

Praktijkondersteuner GGZ

Mijn naam is Vera Zonderop en sinds zomer 2021 ben ik werkzaam als poh-ggz bij Gezondheidscentrum Dillenburg. Ik woon in centrum Leiden en ben veel in het historische centrum te vinden.

Mijn achtergrond is een master klinische gezondheid en medische psychologie. Leefstijl en mentale gezondheid zijn altijd mijn interesse geweest. Ik heb een tijdje in het Sociaal Domein gewerkt op preventie in de publieke gezondheid, zoals regisseur Jongeren op Gezond Gewicht en gezondheidsbevordering. 

Het bleef kriebelen om met mensen te werken, waardoor ik een extra studie tot Post-HBO leefstijlcoach heb gevolgd. De combinatie van mentale en fysieke gezondheid vind ik goud. Het 1 staat niet los van het ander en beïnvloed elkaar constant. Ik bezie gezondheid breed vanuit de Positieve Gezondheid (van Machteld Huber). Mijn interesses zijn stressmanagement, zelfbeeld, zingeving, gezonde leefstijl (voeding en bewegen) en ontspanning. Dit combineer ik in met mijn andere grote interesse: psychologische vraagstukken op mentale gezondheid. Al deze levensdomeinen betrek ik dan ook graag in mijn werk en help ik mensen graag een stukje verder.

Mijn werkdagen zijn op maandag, woensdag en donderdag. 

Winnaar innovatieprijs

AchmeaEerstelijnsInnovatieprijs

De apothekers, fysiotherapeuten en huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg hebben de Achmea Eerstelijns innovatieprijs gewonnen omdat zij op basis van gelijkwaardige samenwerking zeer goede, samenhangende zorg voor patiënten met een chronische aandoening neerzetten.

ISO9001 gecertificeerd

KIWA ISO9001 GHCDDe huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg hebben van Kiwa een ISO9001 certificaat ontvangen voor kwalitatief hoogstaande en transparante zorg.