De praktijkondersteuners

Hieronder stellen de praktijkondersteuners van Gezondheidscentrum Dillenburg zich aan u voor.

Anita Koole

Anita Koole

Praktijkondersteuner somatiek en praktijkmanager (BIG 69053292930)

Mijn naam is Anita Koole en sinds 2003 ben ik werkzaam als praktijkondersteuner. Eerst was dat bij de vier individuele praktijken, later zijn we naar het gezondheidscentrum aan de Irenelaan verhuisd.

Mijn achtergrond is verpleegkundige en hiervoor heb ik drie jaar op verschillende afdelingen in het toenmalige Hofpoort ziekenhuis in Woerden gewerkt.

Naast het afwisselende werk als praktijkondersteuner ondersteun ik – in de functie van praktijkmanager- de huisartsen in managementtaken en allerhande praktische zaken en situaties die zich voordoen in de praktijk.

Mijn werkdagen zijn van maandag t/m donderdag

Anne van der Krogt

Anne van der Krogt

Doktersassistente / Praktijkondersteuner somatiek

Mijn naam is Anne van der Krogt. Ik woon met mijn vriend en onze dochter in Alphen aan den Rijn.

Ik heb Engels gestudeerd en werk al geruime tijd als tolk/vertaler. In 2016 kwam ik op het fantastische idee om ook doktersassistent te worden. Na een leerzame stage bij gezondheidscentrum Dillenburg en het behalen van mijn diploma werk ik hier vanaf 2018 elke maandag, donderdag en vrijdag met veel plezier. In 2020 heb ik de opleiding voor praktijkondersteuner somatiek succesvol afgerond. U kunt mij zowel op de begane grond als op de eerste verdieping tegen komen.

Ilse Klarenbeek

Ilse Klarenbeek

Praktijkondersteuner GGZ

Vanaf 1 november 2013 werk ik bij gezondheidcentrum Dillenburg als praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg; ofwel poh-ggz.

Hoe werkt de poh-ggz?
Als u met psychische en/of psychosociale klachten naar de huisarts gaat (bijvoorbeeld problemen gerelateerd aan werk, relatie of opvoeding), kan de huisarts u adviseren een afspraak te maken met de poh-ggz. U komt dan bij mij en in een eerste gesprek zal ik uw klachten en vragen in kaart brengen. Vervolgens informeer en adviseer ik u en de huisarts over een mogelijk vervolgtraject. Het resultaat hiervan kan zijn dat u één of meerdere ondersteunende gesprekken en/of kortdurende behandelingen bij de poh-ggz hebt (bijvoorbeeld bij depressie, angsten, overspannenheid etc.). Ook kan het zijn dat u een verwijzing krijgt naar een andere hulpverlener of een vervolggesprek heeft met de huisarts.

Het volgende kan de poh-ggz voor u doen:

  • Het verhelderen van problemen.
  • Het geven van informatie en advies over behandeling en verwijzing.
  • Het geven van kortdurende behandelingen in de huisartsenpraktijk.
  • Het verlenen van nazorg na een behandeling in de GGZ.
  • Het geven van overbruggingszorg als er sprake is van een wachtlijst.

Wat is mijn achtergrond?
In 2008 ben ik afgestudeerd in de psychologie aan de Universiteit van Maastricht, waar ik ook mijn basisaantekening psychodiagnostiek heb behaald. Daarna heb ik vier jaar gewerkt als psycholoog in de tweedelijns geestelijke gezondheidszorg. Mijn cliëntengroep bestond daar voornamelijk uit volwassenen en ouderen met uiteenlopende psychologische en psychiatrische problematiek, variërend van depressie, angsten en verslaving tot dementie, niet aangeboren hersenletsel en autisme. In de praktijk heb ik gezien dat je psychische en psychosociale klachten het best in een zo vroeg mogelijk stadium kunt signaleren en behandelen. Daar wil ik in dit gezondheidscentrum mijn bijdrage aan leveren.

Ik ben in de praktijk aanwezig op maandag, dinsdag en vrijdag.

Linda Roelofs

Linda Roelofs

Praktijkondersteuner somatiek

Mijn naam is Linda Roelofs. Ik ben sinds maart werkzaam als praktijkondersteuner.

In 2011 ben ik gestart met een duale opleiding tot verpleegkundige in het HMC-Antoniushove in Den-Haag. Door mijn duale opleiding heb ik op veel verschillende afdelingen in het ziekenhuis gewerkt en ervaring opgedaan. In 2016 ben ik gestart met de opleiding praktijkondersteuner somatiek aan de hogeschool Leiden. Na mijn afstuderen kon ik meteen starten in gezondheidscentrum Dillenburg en ben ik gestopt als verpleegkundige in het HMC-Bronovo waar ik werkte op de interne geneeskunde en neurologie.

Momenteel zijn mijn taken binnen de praktijk de zorg voor patiënten met diabetes mellitus, astma/COPD, ouderenzorg en hart-en vaatziekten. Ook bezoek ik mensen thuis.

Ik ben in de praktijk aanwezig op: Maandag, dinsdag en woensdag

Marlies Berkouwer - van Setten

Marlies Berkouwer - van Setten

Praktijkondersteuner Somatiek

Mijn naam is Marlies Berkouwer - van Setten. Sinds juli 2018 ben ik werkzaam in de Dillenburg.

Na mijn opleiding tot hbo-verpleegkundige heb ik 3 jaar in het Gelderse Vallei Ziekenhuis in Ede gewerkt. Daar heb ik ervaring opgedaan op de interne afdeling, nierziekten en ouderengeneeskunde. In december 2018 heb ik mijn opleiding tot praktijkondersteuner somatiek afgerond.

Binnen de Dillenburg houd ik mij bezig met de spreekuren voor astma/ COPD patiënten, diabetes mellitus type2, hart- en vaatziekten en ouderenzorg. Net als mijn collega’s bezoek ik ook mensen thuis.

In juli 2019 ben ik getrouwd met David en woon sindsdien in Wadinxveen.

Mijn werkdagen in de Dillenburg zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Nikki van der Meulen

Nikki van der Meulen

Praktijkondersteuner GGZ

Mijn naam is Nikki van der Meulen, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn.

Sinds juni 2018 mag ik mezelf praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) noemen bij huisartsenpraktijk Dillenburg. Ik heb mijn propedeuse ooit in de pedagogiek behaald (Hogeschool Utrecht), vervolgens mijn bachelor Psychologie (Universiteit Leiden) om af te sluiten met een master in de Neuropsychologie (Universiteit Utrecht).

In 2016 ben ik als psycholoog gaan werken in de ouderenzorg. Hier heb ik gewerkt op een revalidatieafdeling, somatiek afdeling en een psychogeriatrische afdeling. Naast mijn affiniteit met de ouderenzorg heb ik een grote fascinatie voor jongeren en het puberbrein. Daarom heb ik naast mijn werk veel cursussen gevolgd om ook jongeren te begeleiden. Denk hierbij aan jongeren met een negatief zelfbeeld, somberheidsklachten, faalangsten etc. Deze kennis en interesses ga ik toepassen in het brede werkveld van de functie POH-GGZ.

Jullie kunnen mij in de praktijk tegenkomen op maandag dinsdag en woensdag.

Noortje de Jonge

Noortje de Jonge

Praktijkondersteuner GGZ

Mijn naam is Noortje de Jonge en ik woon samen in Hoofddorp. Ik kom uit de buurt van Nijmegen en ben voor de liefde verhuisd naar het westen. 

Ik werk sinds 1 december 2017 bij Gezondheidscentrum Dillenburg. Na mijn studie psychologie in Nijmegen heb ik als psycholoog ruim vijf jaar ervaring opgedaan in de ouderenzorg/revalidatie en in het wetenschappelijk onderzoek. Begin 2016 heb ik de switch gemaakt om als praktijkondersteuner GGZ (ofwel POH-GGZ) te gaan werken. Dit doe ik met veel enthousiasme en plezier. Wat mij het meeste aanspreekt in de functie van POH-GGZ is de grote verscheidenheid in problematiek en doelgroepen. Daarnaast vind ik het fijn om op een laagdrempelige manier bereikbaar te zijn voor patiënten en iets voor ze te kunnen betekenen.  

Ik ben aanwezig op de praktijk op maandag, woensdag en donderdag.

Sarah Glas

Sarah Glas

Praktijkondersteuner somatiek

Mijn naam is Sarah Glas, ik ben getrouwd met Rick en wij hebben drie dochters, Kate, Roos en Maud. Sinds 2009 ben ik werkzaam bij dit gezondheidscentrum. Ik ben van achtergrond doktersassistente en heb de opleiding tot praktijkondersteuner in 2012 afgerond.

In de praktijk houd ik me bezig met patiënten die chronische zorg nodig hebben, bijvoorbeeld diabetes, astma of COPD. Daarnaast heeft de ouderenzorg mijn interesse. Ik leg visites thuis af en inventariseer op welke manier de oudere zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen met welke aanpassing.

Kortom, leuk afwisselend werk wat ik met veel plezier doe!

Winnaar innovatieprijs

AchmeaEerstelijnsInnovatieprijs

De apothekers, fysiotherapeuten en huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg hebben de Achmea Eerstelijns innovatieprijs gewonnen omdat zij op basis van gelijkwaardige samenwerking zeer goede, samenhangende zorg voor patiënten met een chronische aandoening neerzetten.

ISO9001 gecertificeerd

KIWA ISO9001 GHCDDe huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg hebben van Kiwa een ISO9001 certificaat ontvangen voor kwalitatief hoogstaande en transparante zorg.