De praktijkondersteuners

Hieronder stellen de praktijkondersteuners van Gezondheidscentrum Dillenburg zich aan u voor.

Anita Koole

Anita Koole

Praktijkondersteuner somatiek

Mijn naam is Anita Koole. Ik ben sinds 1 april 2003 werkzaam als praktijkondersteuner. Mijn achtergrond is verpleegkundige.

In 2000 heb ik mijn opleiding aan de HBO-V afgerond en ben ik gestart in het Hofpoort ziekenhuis in Woerden. Hier heb ik het zogenaamde "pooltraject" doorlopen; op alle afdelingen ervaring opdoen en op deze manier meer kennis krijgen over de verschillende ziektebeelden en medisch/technische handelingen.

Ik heb het goed naar mijn zin gehad in het Hofpoort ziekenhuis, maar heb geen moment spijt gehad van de overstap naar een huisartsenpraktijk.

Momenteel zijn mijn voornaamste taken binnen de praktijk de zorg voor patienten met diabetes mellitus, astma/COPD en hart-en vaatziekten. Ook bezoek ik mensen thuis.

Ik heb het erg naar mijn zin in de praktijk en mijn spreekuren draai ik met plezier.

Ilse Klarenbeek

Ilse Klarenbeek

Praktijkondersteuner GGZ

Vanaf 1 november 2013 werk ik bij gezondheidcentrum Dillenburg als praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg; ofwel poh-ggz.

Hoe werkt de poh-ggz?
Als u met psychische en/of psychosociale klachten naar de huisarts gaat (bijvoorbeeld problemen gerelateerd aan werk, relatie of opvoeding), kan de huisarts u adviseren een afspraak te maken met de poh-ggz. U komt dan bij mij en in een eerste gesprek zal ik uw klachten en vragen in kaart brengen. Vervolgens informeer en adviseer ik u en de huisarts over een mogelijk vervolgtraject. Het resultaat hiervan kan zijn dat u één of meerdere ondersteunende gesprekken en/of kortdurende behandelingen bij de poh-ggz hebt (bijvoorbeeld bij depressie, angsten, overspannenheid etc.). Ook kan het zijn dat u een verwijzing krijgt naar een andere hulpverlener of een vervolggesprek heeft met de huisarts.

Het volgende kan de poh-ggz voor u doen:

  • Het verhelderen van problemen.
  • Het geven van informatie en advies over behandeling en verwijzing.
  • Het geven van kortdurende behandelingen in de huisartsenpraktijk.
  • Het verlenen van nazorg na een behandeling in de GGZ.
  • Het geven van overbruggingszorg als er sprake is van een wachtlijst.

Wat is mijn achtergrond?
In 2008 ben ik afgestudeerd in de psychologie aan de Universiteit van Maastricht, waar ik ook mijn basisaantekening psychodiagnostiek heb behaald. Daarna heb ik vier jaar gewerkt als psycholoog in de tweedelijns geestelijke gezondheidszorg. Mijn cliëntengroep bestond daar voornamelijk uit volwassenen en ouderen met uiteenlopende psychologische en psychiatrische problematiek, variërend van depressie, angsten en verslaving tot dementie, niet aangeboren hersenletsel en autisme. In de praktijk heb ik gezien dat je psychische en psychosociale klachten het best in een zo vroeg mogelijk stadium kunt signaleren en behandelen. Daar wil ik in dit gezondheidscentrum mijn bijdrage aan leveren.

Ik ben in de praktijk aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

Iris Griffioen

Iris Griffioen

Praktijkondersteuner somatiek

Mijn naam is Iris Griffioen en ik ben geboren en getogen in het dorp Nieuwkoop. Ik woon samen met Daan en onze zoon. Na het vwo ben ik als au pair vertrokken naar Australië. Toen ik terug kwam, ben ik met plezier begonnen aan mijn hbo verpleegkunde studie. Al tijdens mijn opleiding heb ik voor de maatschappelijke gezondheidszorg richting gekozen. Daardoor ben ik terecht gekomen in de wijkverpleging. Ruim acht jaar heb ik in de thuiszorg gewerkt, waarvan de laatste paar jaar als coördinerend wijkverpleegkundige in onder andere de Zeeheldenbuurt in Alphen aan den Rijn.

Vanaf april 2016 ben ik toegevoegd aan het team van praktijkondersteuners somatiek bij gezondheidscentrum Dillenburg. Ik heb de overstap naar deze huisartsenpraktijk gemaakt omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging en een andere ‘tak van sport’ wilde leren kennen binnen de gezondheidszorg. Ik zal mij bezig houden met patiënten die te maken hebben met een chronisch ziektebeeld. Verder heb ik affiniteit met de kwetsbare oudere dus ik hoop veel voor deze doelgroep te kunnen betekenen in mijn dagelijkse werkzaamheden.

Linda Deelen

Linda Deelen

Praktijkondersteuner somatiek

Mijn naam is Linda Deelen-Roelofs. Ik ben getrouwd en heb nog geen kinderen. Ik ben sinds maart werkzaam als praktijkondersteuner.

In 2011 ben ik gestart met een duale opleiding tot verpleegkundige in het HMC-Antoniushove in Den-Haag. Door mijn duale opleiding heb ik op veel verschillende afdelingen in het ziekenhuis gewerkt en ervaring opgedaan. In 2016 ben ik gestart met de opleiding praktijkondersteuner somatiek aan de hogeschool Leiden. Na mijn afstuderen kon ik meteen starten in gezondheidscentrum Dillenburg en ben ik gestopt als verpleegkundige in het HMC-Bronovo waar ik werkte op de interne geneeskunde en neurologie.

Momenteel zijn mijn taken binnen de praktijk de zorg voor patiënten met diabetes mellitus, astma/COPD, ouderenzorg en hart-en vaatziekten. Ook bezoek ik mensen thuis.

Ik ben in de praktijk aanwezig op: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Noortje de Jonge

Noortje de Jonge

Praktijkondersteuner GGZ

Mijn naam is Noortje de Jonge en ik woon samen in Hoofddorp. Ik kom uit de buurt van Nijmegen en ben voor de liefde verhuisd naar het westen. 

Ik werk sinds 1 december 2017 bij Gezondheidscentrum Dillenburg. Na mijn studie psychologie in Nijmegen heb ik als psycholoog ruim vijf jaar ervaring opgedaan in de ouderenzorg/revalidatie en in het wetenschappelijk onderzoek. Begin 2016 heb ik de switch gemaakt om als praktijkondersteuner GGZ (ofwel POH-GGZ) te gaan werken. Dit doe ik met veel enthousiasme en plezier. Wat mij het meeste aanspreekt in de functie van POH-GGZ is de grote verscheidenheid in problematiek en doelgroepen. Daarnaast vind ik het fijn om op een laagdrempelige manier bereikbaar te zijn voor patiënten en iets voor ze te kunnen betekenen.  

Ik ben aanwezig op de praktijk op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Sarah Glas

Sarah Glas

Praktijkondersteuner somatiek

Mijn naam is Sarah Glas, ik ben getrouwd met Rick en wij hebben twee dochters, Kate en Roos. Sinds 2009 ben ik werkzaam bij dit gezondheidscentrum. Ik ben van achtergrond doktersassistente en heb de opleiding tot praktijkondersteuner in 2012 afgerond.

In de praktijk houd ik me bezig met patiënten die chronische zorg nodig hebben, bijvoorbeeld diabetes, astma of COPD. Daarnaast heeft de ouderenzorg mijn interesse. Ik leg visites thuis af en inventariseer op welke manier de oudere zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen met welke aanpassing.

Kortom, leuk afwisselend werk wat ik met veel plezier doe!

Winnaar innovatieprijs

AchmeaEerstelijnsInnovatieprijs

De apothekers, fysiotherapeuten en huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg hebben de Achmea Eerstelijns innovatieprijs gewonnen omdat zij op basis van gelijkwaardige samenwerking zeer goede, samenhangende zorg voor patiënten met een chronische aandoening neerzetten.

NEN-EN 15224 gecertificeerd

NEN15224
De huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg hebben van Kiwa een NEN-EN15224 certificaat ontvangen voor kwalitatief hoogstaande en transparante zorg. Klik hier om dit te controleren.