Diabetes Risico Testdag maandag 9 november!

Ook dit jaar organiseert gezondheidscentrum Dillenburg weer een diabetes-risico-testdag en wel op maandag 9 november 2015.

Wij vinden het belangrijk u goede voorlichting te geven over een gezonde leefstijl en het voorkomen en behandelen van de aandoening diabetes. Op deze dag zijn er daarom diverse zorgdisciplines aanwezig met ieder hun eigen expertise in de behandeling van diabetes.

Hieronder leest u welke gratis activiteiten er zijn:

  • Meting bloedglucose: óók voor mensen die geen diabetes hebben! (9.00 – 17.00 uur)
  • Bloeddrukmeting (9.00 – 17.00 uur)
  • Uitleg over de fundusfoto: een foto van het netvlies van het oog (9.00 – 17.00 uur)
  • Meting vetpercentage en informatie over gezond bewegen: ‘voldoet u aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen? (10.00 - 16.00 uur)
  • Interactief koolhydratenspel; hoeveel koolhydraten zitten er in welke producten?
  • Voetcheck door een pedicure: hebben uw voeten extra aandacht nodig? (van 9.00 - 14.45 uur)
  • Mondhygiëniste: waarom juist diabetespatiënten extra goede mondzorg nodig hebben (14.00 – 17.00 uur)

Voor wie, waar en wanneer?

Op 09 november a.s. heten wij iedereen van harte welkom voor bovenstaande activiteiten tussen 9.00 en 17.00 uur op de derde etage van gezondheidscentrum Dillenburg. Ook wanneer u géén diabetes heeft of onder behandeling bent bij een andere huisarts. U kunt zelfs iemand meenemen die geïnteresseerd is in bovenstaande activiteiten.

Controle bloedglucosemeter

Dit jaar biedt apotheek De Hoge Zijde ook weer de mogelijkheid om uw bloedglucosemeter (gratis) te laten controleren. Hiervoor bent u van harte welkom op de 3e etage van gezondheidscentrum Dillenburg. Bloedglucosemeters gaan geruime tijd mee, maar kunnen soms een afwijking gaan vertonen; de uitkomst van de bloedglucosewaarde is dan niet meer betrouwbaar. Fabrikanten raden aan om de meter één keer per jaar te laten controleren.

Ook als u vorig jaar uw meter heeft laten controleren, nodigen wij u dit jaar weer uit om de test opnieuw te laten doen. De controle is gratis als u uw testmateriaal bij één van de onderstaande apotheken betrekt. Indien u uw testmateriaal elders betrekt of indien u verzekerd bent bij de CZ-groep, VGZ, Achmea of Menzis zijn wij genoodzaakt € 10,00 in rekening te brengen. Deze zorgverzekeraars hebben de zorg en levering omtrent testmateriaal helaas niet via onze apotheken gecontracteerd.

Let op: u dient voor deze controle wel eerst een afspraak te maken in verband met de verwachte drukte.

U kunt deze afspraak maken in de apotheek of telefonisch: 0172 – 44 79 33.

Als het u niet schikt om op 09 november uw bloedglucosemeter te laten controleren in gezondheidscentrum Dillenburg, dan kunt u een afspraak maken bij één van de onderstaande apotheken.

Ma 26 t/m vr 30 okt Apotheek Ter Aar Vosholplein 2 tel. 60 50 00
Vrijdag 30 oktober Vijverapotheek Nieuwkoop Vijverhof 22 tel. 74 55 00
Dinsdag 3 november Apotheek Allart Toussaintstraat 49 tel. 42 10 00
Woensdag 4 november Apotheek De Herenhof Herenhof 6 tel. 42 38 38
Donderdag 5 november Apotheek Ridderveld Troubadourweg 3 tel. 42 34 34
Vrijdag 6 november DagNacht apotheek Meteoorlaan 4 tel. 42 31 23

Belangrijk!

Het is belangrijk dat u zelf komt, dan kunnen wij met u de hele controle doorlopen. Als u een diabetespas of een diabetes zorgmap heeft, dan kunnen wij de controle van uw bloedglucosemeter en/of pen hierin vermelden. Wilt u naast de bloedglucosemeter ook uw eigen teststrips, prikpen en lancetten meenemen?

Graag tot ziens op maandag 9 november aanstaande namens alle zorgverleners van gezondheidscentrum Dillenburg.