Zes nieuwe behandelkamers voor Gezondheidscentrum Dillenburg

Opening begane grond

Een bijzondere nieuwjaarsborrel voor Gezondheidscentrum Dillenburg, mede door een humoristische interactieve speech van columnist Dennis Captein. De medewerkers proostten niet alleen op een gezond 2016, maar ook op de zes gloednieuwe behandelkamers. Deze week werden ze in gebruik genomen.

‘Het huis van de buren komt maar één keer te koop, of in dit geval: te huur’, sprak huisarts Hans van Selm. ‘We zijn dan ook erg blij dat we de ruimte erbij konden krijgen.’ Met het doorknippen van een lint opende hij officieel de nieuwe behandelkamers.

Krap behuisd

De medewerkers van gezondheidscentrum Dillenburg waren de laatste tijd een beetje krap behuisd. Huisarts Marjan Meekma legt uit: ‘In de loop van de jaren is er meer personeel bijgekomen. Dat was onder andere nodig omdat er een nieuwe verwijsstructuur kwam binnen de GGZ. Daarnaast moet de gezondheidszorg aan steeds meer regels voldoen. Daar heb je hulptroepen voor nodig, dat kan de huisarts niet allemaal meer zelf. Maar al die nieuwe mensen konden we zo langzamerhand niet meer kwijt.’

Nieuwe werkplekken

Nieuwe werkplekken

Met het vertrek van de yoga-studio op de begane grond kwam de oplossing. Bouwbedrijf Van Leeuwen maakte er in iets meer dan een maand een wachtruimte en zes behandelkamers. Het is de nieuwe werkplek van de diëtiste, psychologen (praktijkondersteuner-GGZ) en de praktijkondersteuners somatiek, die mensen behandelen met een chronische aandoeningen zoals COPD en diabetes.

De ruimte moet nog een beetje worden aangekleed en het is nog even wachten op de bank in de wachtkamer, maar de medewerkers zijn blij. Praktijkondersteuner Anita Koole: ‘De ruimte is prachtig. Het is alleen even wennen voor de patiënten, in plaats van boven, mogen ze nu in de wachtkamer op de begane grond plaatsnemen. Dat heeft nog niet iedereen in de gaten.’