Apotheek

Samen zijn wij sterker! De apotheken uit Alphen aan den Rijn, Ter Aar en Nieuwkoop hebben daarom jaren geleden de kennis en krachten gebundeld in 'Samenwerkende Apotheken Rijn en Gouwe (SARG) om efficiënter te werken, maar ook om alle expertise in huis te hebben.

Al deze apotheken hebben dezelfde werkwijze. Zo kunt u dus onze assistenten en apothekers ook in andere vestigingen tegenkomen.

De apothekers van Apotheek de Hoge Zijde zijn:

  • Mevrouw E.E.W. (Evelyn) Schuil-Vlassak, openbaar apotheker
  • Mevrouw S. (Sanne) Appelman, apotheker aios

Medicijngesprekken

Wij werken intensief samen met de andere zorgverleners in gezondheidscentrum Dillenburg. Zo nodigen wij cliënten met meerdere geneesmiddelen uit voor een medicijngesprek en kijken of alles nog nodig is, of dat er doseringen aangepast moeten worden.

U kunt hier zelf een afspraak in de apotheek bij een van de apothekers maken, maar uw huisarts of praktijkondersteuner kan u ook verwijzen naar de apotheek.

Farmacogenetica

Op indicatie kan de apotheek een farmacogenetische test afnemen. Via de apotheek zorgen we voor afname van speeksel of wordt een labaanvraag meegegeven. Op basis van het DNA-profiel kan bepaald worden hoe snel de enzymen in het lichaam van een patiënt de medicijnen verwijderen. Dat is belangrijk omdat de werking van deze enzym voorkomt dat medicijnen zich opstapelen in een lichaam en bijwerkingen kunnen geven. De apotheker adviseert de cliënt (in overleg met arts) over het wijzigen van de dosering of een ander medicijn. Zo werken we samen aan een veilig medicijngebruik.

Vragen over uw medicijn?

Heeft u vragen over het gebruik van uw medicijn? Of ervaart u bijwerkingen? U kunt hiervoor altijd een afspraak met een van de apothekers maken in de apotheek. We kunnen ook op huisbezoek komen.

Ook kunt u uw vraag via Mijn Gezondheidsnet stellen. Ook kunt u de app MedGemak downloaden op uw telefoon. Op deze wijze kunt u 24/7 uw vraag stellen.