Tarieven

Standaardtarieven
Voor basiszorg bent u verzekerd via uw zorgverzekering. De huisartsenzorg valt hieronder. Echter er zijn verschillende zaken die ondergebracht zijn bij de aanvullende verzekering. Een voorbeeld hiervan is het spiraaltje. Bent u aanvullend verzekerd dan worden de kosten (zowel spiraaltje als de kosten voor het plaatsen ervan) betaald. Bent u niet aanvullend verzekerd dan krijgt u hiervoor een rekening van ons.

Andere tarieven
Steeds vaker krijgen wij verzoeken voor check-ups. Deze zaken vallen niet onder uw zorgverzekering. Toch willen wij u hierbij van dienst zijn, maar daar zijn kosten aan verbonden. Hieronder treft u een overzicht aan van onze tarieven.

Belangrijk
De minister van Economische Zaken heeft besloten dat alle tarieven die niet direct betrekking hebben op behandeling van ziekten, onder de BTW verplichting komen te vallen. Voor gewone consulten en visites verandert er hierdoor niets, maar voor enkele van onderstaande tarieven betekent dit een verhoging met het geldende BTW tarief. Dit tarief bedraagt nu 21%. Dit geldt voor alle handelingen in opdracht van een derde (denk aan rijbewijskeuring, duikkeuring en levensverzekering). Indien onderzoek op uw eigen verzoek plaatsvindt, zoals check-ups, dan geldt geen BTW verplichting.

De tarieven hieronder vermeld zijn exclusief BTW (tarieven conform NZa).

Handeling
Tarief excl. BTW
douane-/medicatie-/Schengenverklaring
gericht klein onderzoek
kleine keuring (oriënterend algemeen lichamelijk onderzoek)
periodiek (beperkt) geneeskundig onderzoek
'grote keuring'; bloedonderzoek wordt apart door het lab berekend
Periodiek Geneeskundig Onderzoek (PGO - conform LHV-keuring)
€ 12,50
€ 25,47
€ 25,47
€ 76,50
€ 114,66
€ 114,66