J. Schat

Ik ben geboren en getogen in IJlst, een mooie kleine plaats in Friesland en één van de Friese elf steden. Na de middelbare school in Sneek ben ik in 2010 naar Leiden verhuisd om geneeskunde te studeren. Ik heb de studie afgerond in 2017 en heb daarna anderhalf jaar gewerkt bij de interne geneeskunde, longziekten en maag-darm-leverziekten in het Alrijne Ziekenhuis de, op de afdeling en spoedeisende hulp. Hoewel het werk in het ziekenhuis goed beviel, merkte ik dat mijn hart meer lag bij het brede en socialere huisartsenvak, waarna ik besloot hiervoor de solliciteren.

In 2018 ben ik begonnen met de huisartsopleiding in Leiden. Het eerste jaar bij een groepspraktijk in Warmond bij dr. Van Dun en dr. De Vriend. Het tweede jaar heb ik gewerkt in de psychiatrie, het verpleeghuis en een half jaar op de spoedeisende hulp, o.a. tijdens de corona uitbraak.

Per 1 september 2020 deed ik mijn derde en laatste jaar van de huisartsenopleiding bij gezondheidscentrum Dillenburg in de praktijk van Ernst-Jan Troe. De samenwerking beviel goed en ik ben na de opleiding dan ook als huisarts in de praktijk blijven werken. Ik werk van maandag t/m donderdag in de praktijk van dr. Vonk.