Vera Zonderop

Mijn naam is Vera Zonderop en sinds de zomer van 2021 ben ik werkzaam als POH-GGZ bij Gezondheidscentrum Dillenburg. Ik woon in centrum Leiden en ben veel in het historische centrum te vinden.

Mijn achtergrond is een master klinische gezondheid en medische psychologie. Leefstijl en mentale gezondheid zijn altijd mijn interesse geweest. Ik heb een tijdje in het Sociaal Domein gewerkt op preventie in de publieke gezondheid, zoals regisseur Jongeren op Gezond Gewicht en gezondheidsbevordering.

Het bleef kriebelen om met mensen te werken, waardoor ik een extra studie tot post-HBO leefstijlcoach heb gevolgd. De combinatie van mentale en fysieke gezondheid vind ik goud. Het 1 staat niet los van het ander en beïnvloed elkaar constant. Ik bezie gezondheid breed vanuit de Positieve Gezondheid (van Machteld Huber). Mijn interesses zijn stressmanagement, zelfbeeld, zingeving, gezonde leefstijl (voeding en bewegen) en ontspanning. Dit combineer ik in met mijn andere grote interesse: psychologische vraagstukken op mentale gezondheid. Al deze levensdomeinen betrek ik dan ook graag in mijn werk en help ik mensen graag een stukje verder.

Mijn werkdagen zijn op maandag, woensdag en donderdag.