Informatie over de coronavaccinaties

De eerste uitnodigingsbrieven voor de Covid-vaccinatie zijn de deur uit! Patiënten met geboortejaar 1956, 1957 en 1958, mensen met zeer ernstig overgewicht (BMI > 40) en mensen met het syndroom van Down ontvangen hiervoor een uitnodiging per post.

We weten nog niet wanneer de andere groepen uitgenodigd worden, maar zodra we hierover meer weten, informeren wij u hier over. Zie uitleg van de RIVM over de coronavaccinatie via deze link.

UPDATE NAAR AANLEIDING VAN DE TIJDELIJKE VACCINATIESTOP

Afgelopen vrijdag is door het Ministerie van Volksgezondheid besloten om personen onder de 60 jaar voorlopig niet meer met het AstraZeneca-vaccin te vaccineren. Naar verwachting zal woensdag 7 april het EMA (Europees Medicijnen Genootschap) na aanvullend onderzoek met een nieuw oordeel komen over het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. Wij zullen de adviezen van de overheid, het RIVM en het EMA hierin volgen.

Tot anders wordt besloten geldt daarom het volgende:
- Alle vaccinaties zoals nu gepland, gaan voorlopig gewoon door op donderdag 8 en 9 april. Ook als u jonger bent dan 60 jaar.
- De afspraak die u heeft gemaakt (of nog maakt) blijft geldig.
- Een afspraak wijzigen of afzeggen kan alleen via het (digitale) afsprakensysteem (de link hiervoor vindt u in de bevestigingsmail).
- Woensdag 7 april hopen wij meer duidelijkheid te krijgen en uiterlijk donderdagochtend 8 april zullen wij u verder informeren over het vaccineren.

Wij begrijpen dat dit nieuws bij u vragen op kan roepen. Voor vragen en informatie over vaccinatie tegen het coronavirus verwijzen wij u naar de volgende websites:

Thuisarts.nl | Vaccinatie tegen het Coronavirus
Rijksoverheid.nl | Vaccinatie tegen het coronavirus

Wij vragen u om met vragen over de vaccinaties deze dinsdag en woensdag NIET te bellen naar de praktijk, wij informeren u zodra wij meer weten.