Zorgprogramma CVRM

Als u onlangs een ziekte heeft doorgemaakt aan uw hart, hersenen of bloedvaten, zoals een beroerte, hartinfarct of etalagebenen, zal uw huisarts u doorverwijzen naar de praktijkondersteuner (POH). Gedurende de eerste periode staat u onder controle van het ziekenhuis. Als er een stabiele situatie ontstaat, neemt de huisarts deze controles over. De POH werkt bij de huisartsenpraktijk en heeft, zoals de naam al zegt, een ondersteunende functie voor de huisarts. De POH zal uitleg geven over uw aandoening en met u bespreken hoe u hier het beste mee om kunt gaan. Hij of zij zal u eventueel doorverwijzen naar een fysiotherapeut voor beweegadvies, de diëtist voor voedingsadvies of de apotheek voor een gesprek over eventuele medicatie. Daarnaast blijft de POH de controles omtrent uw aandoening uitvoeren. Het is gebruikelijk om in het vervolg ieder kwartaal, halfjaar of jaar op controle te komen. Tijdens deze controle zal de POH bijvoorbeeld uw bloeddruk, gewicht en polsslag meten. Dit alles om het risico op herhaling of complicaties zo veel mogelijk te beperken.

De POH werkt onder supervisie van de huisarts. Dit betekent dat alles wat betreft uw aandoening met de huisarts wordt besproken en dat de huisarts eindverantwoordelijk blijft.

De POH's zijn gevestigd op de begane grond van ons gebouw, tegenover de apotheek, waar u kunt wachten in de daarvoor bestemde wachtkamer. Als u vragen of klachten heeft en deze wilt bespreken met de POH, neem dan gerust contact op met onze praktijk. De doktersassistent plant een terugbelafspraak voor u in.

Als u meer informatie wilt over hart- en vaatzieken, kunt u terecht op de website van Thuisarts.nl (www.thuisarts.nl/risico-hart-en-vaatziekten-verlagen) en de hartstichting (www.hartstichting.nl/hart-en-vaatziekten).