Zorgprogramma CVRM

U wordt door de huisarts doorverwezen naar de praktijkondersteuner (afgekort: POH) als u recent ziekte heeft doorgemaakt aan uw hart, hersenen of bloedvaten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een beroerte, hartinfarct of etalagebenen. U zal in de eerste periode onder controle staan van het ziekenhuis, als er een stabiele situatie is ontstaan, neemt de huisarts deze controles over. De POH werkt bij de huisarts en heeft, zoals de naam al zegt, een ondersteunde functie voor de huisarts. De POH zal uitleg geven over de aandoening en met u bespreken hoe u hier het beste mee om kunt gaan. Hij of zij zal u eventueel doorverwijzen naar een fysiotherapeut voor beweegadvies, de diëtist voor voedingsadvies of de apotheek voor een gesprek over eventuele medicatie. Daarnaast blijft de POH de controles omtrent uw aandoening uitvoeren. Het is gebruikelijk om in het vervolg ieder kwartaal, half jaar of jaar op controle te komen. Tijdens deze controle zal de POH bijvoorbeeld uw bloeddruk meten, het gewicht bekijken en uw polsslag of saturatie meten. Dit alles om het risico op herhaling of complicaties zo veel mogelijk te beperken.

De POH staat onder supervisie van de huisarts. Dit houdt in dat hij/zij alles omtrent uw aandoening met de huisarts bespreekt en de huisarts eindverantwoordelijke blijft.

De POH’s bevinden zich in het gebouw op de begane grond. Tegenover de apotheek is een wachtkamer waar u plaats kunt nemen. U wordt dan vanzelf opgeroepen. Als u vragen of klachten heeft en deze wilt bespreken met de POH, dan kunt u altijd contact opnemen met de praktijk. De doktersassistent zal een terugbelafspraak voor u inplannen.

Mocht u meer informatie willen over hart- en vaatziekten, dan verwijzen wij u door naar;

www.thuisarts.nl/risico-hart-en-vaatziekten-verlagen

www.hartstichting.nl/hart-en-vaatziekten