Geestelijke gezondheidszorg

Psychologische hulp bij Gezondheidscentrum Dillenburg

Bent u opzoek naar (laagdrempelige) psychologische ondersteuning bij uw mentale gezondheid? De huisarts kan u doorverwijzen naar een praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH-ggz), in de huisartsenpraktijk. Onze POH-ggz zijn psychologen van achtergrond en denken met u mee over uw hulpvraag, dit kan van alles zijn uit de persoonlijke sfeer tot en met leefstijl.

Werkzaamheden:

Hierbij kunt u denken aan leren omgaan met angstige of depressieve gevoelens, piekeren, problemen of vragen over relaties of familie en stressmanagement. Wij helpen bij het ontwikkelen van gezonde coping-mechanismen bij psychische of psychosociale problemen. Hierbij worden bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen, mindfulness of cognitieve gedragstherapie ingezet. Ook kan de POH-ggz u ondersteunen bij het verbeteren van uw levensstijl, bijvoorbeeld door u te coachen bij het aanleren van gezonde gewoonten en positieve gezondheid voor eetgewoonten, slaapgedrag en/of lichaamsbeweging.

Uw hulpvraag:

Samen met u bespreken wij uw hulpvraag en volgt ondersteuning vanuit de praktijk of volgt een doorverwijzing, indien nodig. De POH-ggz kan u uitleg geven en u adviseren over de behandelmogelijkheden. Het is mogelijk dat in de eerste periode na een evt. diagnose uw behandeling onder supervisie van een GGZ-organisatie verder plaatsvindt.

Waar?

De praktijkondersteuners zijn gevestigd op de begane grond van ons gebouw, tegenover de apotheek, waar u kunt wachten in de wachtkamer. Als u vragen of klachten heeft en deze wilt bespreken met de praktijkondersteuner, neem dan gerust contact op met de doktersassistenten van onze praktijk. De doktersassistent zal een terugbelafspraak of een directe afspraak voor u inplannen.

Onze POH-ggz zijn :

Ilse Klarenbeek

Naomi Willems

Vera Zonderop