Ilse Klarenbeek

Vanaf 1 november 2013 werk ik bij gezondheidcentrum Dillenburg als praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg; ofwel poh-ggz.

Hoe werkt de poh-ggz?
Als u met psychische en/of psychosociale klachten naar de huisarts gaat (bijvoorbeeld problemen gerelateerd aan werk, relatie of opvoeding), kan de huisarts u adviseren een afspraak te maken met de poh-ggz. U komt dan bij mij en in een eerste gesprek zal ik uw klachten en vragen in kaart brengen. Vervolgens informeer en adviseer ik u en de huisarts over een mogelijk vervolgtraject. Het resultaat hiervan kan zijn dat u één of meerdere ondersteunende gesprekken en/of kortdurende behandelingen bij de poh-ggz hebt (bijvoorbeeld bij depressie, angsten, overspannenheid etc.). Ook kan het zijn dat u een verwijzing krijgt naar een andere hulpverlener of een vervolggesprek heeft met de huisarts.

Het volgende kan de poh-ggz voor u doen:

  • Het verhelderen van problemen.
  • Het geven van informatie en advies over behandeling en verwijzing.
  • Het geven van kortdurende behandelingen in de huisartsenpraktijk.
  • Het verlenen van nazorg na een behandeling in de GGZ.
  • Het geven van overbruggingszorg als er sprake is van een wachtlijst.

Wat is mijn achtergrond?
In 2008 ben ik afgestudeerd in de psychologie aan de Universiteit van Maastricht, waar ik ook mijn basisaantekening psychodiagnostiek heb behaald. Daarna heb ik vier jaar gewerkt als psycholoog in de tweedelijns geestelijke gezondheidszorg. Mijn cliëntengroep bestond daar voornamelijk uit volwassenen en ouderen met uiteenlopende psychologische en psychiatrische problematiek, variërend van depressie, angsten en verslaving tot dementie, niet aangeboren hersenletsel en autisme. In de praktijk heb ik gezien dat je psychische en psychosociale klachten het best in een zo vroeg mogelijk stadium kunt signaleren en behandelen. Daar wil ik in dit gezondheidscentrum mijn bijdrage aan leveren.

Ik ben in de praktijk aanwezig op maandag, dinsdag en vrijdag.