• 1
  • 2
  • 3
  • 4

Contact

Contact

0172 44 79 33

Klik hier voor openingstijden en contactinfo

Inschrijven

Inschrijven

Klik hier om u in te schrijven als nieuwe patiënt bij ons gezondheidscentrum.

MijnGezondheid.net

Regel het online!

Klik hier om herhaalrecepten te bestellen.

Klik hier om via MijnGezondheid.net uw medische gegevens te bekijken, een medicatiepaspoort uit te draaien of contact te zoeken met uw apotheker.

thuisarts.nl

Gezondsheidsklacht?

Moet ik naar de dokter?
Slimme website die u helpt om te bepalen of u naar de dokter moet.

Thuisarts
Betrouwbare medische informatie door huisartsen.

Apotheek De Hoge Zijde

Apotheek De Hoge Zijde is in 1961 gestart als tweede apotheek in Alphen aan den Rijn onder de naam Apotheek G.J. Somberg. In april 1999 is de naam van de apotheek gewijzigd in Apotheek De Hoge Zijde. Sinds augustus 2004 is de apotheek gevestigd in gezondheidscentrum Dillenburg aan de Prinses Irenelaan.

Apotheek De Hoge Zijde vormt met de Apotheken Allart, DagNacht, De Hoge Zijde, De Herenhof, Prelude, Ridderveld, Ter Aar en de Vijverapotheek één samenwerkingsverband onder de naam "Samenwerkende Apotheken Rijn en Gouwe". Alle apotheken zijn HKZ-gecertificeerd voor kwalitatief hoogstaande en transparante zorg.

Binnen gezondheidscentrum Dillenburg werkt apotheek De Hoge Zijde nauw samen met de gevestigde huisartsen en fysiotherapeuten in het gezondheidscentrum en zijn er afspraken gemaakt over de kwaliteit van de zorg welke is vastgelegd in diverse zorgprogramma’s zoals diabetes, astma/ COPD, hart- en vaatziekten, angst- en stemmingsstoornissen en complexe ouderenzorg. Zie verdere informatie hierover onder het tabblad ‘Gezondheidscentrum’ van deze website.

Visie en missie
Apotheek De Hoge Zijde wil farmaceutische zorg, hulpmiddelen met een juiste prijs / kwaliteitsverhouding aanbieden aan cliënten in de omgeving. De apotheek vindt de deskundigheid van haar medewerkers belangrijk om zo haar cliënten optimaal te kunnen begeleiden in het geneesmiddelengebruik. Naast geneesmiddelen levert de apotheek ook alle zelfzorgmiddelen, hypo-allergene cosmetica en verzorgingsartikelen. 

Producten en diensten
De apotheken willen graag een totaal pakket kunnen leveren. Bijna alle door de patiënt gewenste genees- en verbandmiddelen, farmaceutische hulpmiddelen, zelfzorgartikelen, hypoallergene cosmetica en artikelen behorend tot het randassortiment kunnen door de apotheek geleverd worden. De gangbare geneesmiddelen en geneesmiddelen die in acute situaties benodigd kunnen zijn, worden in voldoende mate op voorraad gehouden.

Voor mensen die hun medicatie niet meer zelfstandig kunnen regelen wordt de mogelijkheid geboden om gebruik te maken van een speciaal doseersysteem waarbij de medicijnen per toedieningstijdstip in zakjes zijn verpakt. Dit heet een medicatierol en vergemakkelijkt de toediening en inname van geneesmiddelen en bevordert de therapietrouw.

Alle patiënten van de apotheken kunnen rekenen op een deskundig advies over het gebruik van hun geneesmiddelen en zelfzorgmiddelen. Met behulp van een klantenkaart wordt medicatiebewaking uitgevoerd bij verkoop van zelfzorgmiddelen. Daarnaast wordt, zowel actief als op aanvraag, informatie gegeven over allerlei zaken die betrekking hebben op gezondheid en geneesmiddelen. De apotheek biedt de patiënten de mogelijkheid tot een persoonlijk consult door de apotheker in de apotheek of bij de mensen thuis.

Door het optimaliseren van de farmacotherapie en door farmaceutische patiëntenzorg willen we als apotheek een bijdrage leveren aan het verbeteren van het welzijn van onze patiënten. Deze zorg zien we als een continu proces en geven we inhoud door middel van zorgactiviteiten. Deze zorgactiviteiten bestaan uit:

·         Advies over medicijnen en gezondheid
·         Een persoonlijk gesprek
·         Inhalatie-instructie
·         Informatie over diabetes, bloedglucosemeters en diabetestestmiddelen
·         Controle op het veilig gebruik van uw receptgeneesmiddelen
·         Een controle op veilig gebruik van zelfzorgmiddelen
·         Adviezen voor goede huidverzorging

Naast deze zorgactiviteiten hebben we ook een aantal services

·         De bezorgservice
·         De herhaalservice
-         Ophaalmogelijkheid via de kluis (medicatie is dan ook buiten de openingstijd van de apotheek af te halen)
·         Een medicijnpaspoort voor het buitenland
·         Een medicatieoverzicht voor u zelf en andere zorgverleners

Ga voor al onze services en diensten naar de website van de Samenwerkende apotheken Rijn en Gouwe.

Winnaar innovatieprijs

AchmeaEerstelijnsInnovatieprijs

De apothekers, fysiotherapeuten en huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg hebben de Achmea Eerstelijns innovatieprijs gewonnen omdat zij op basis van gelijkwaardige samenwerking zeer goede, samenhangende zorg voor patiënten met een chronische aandoening neerzetten.

HKZ gecertificeerd

   hkz9001Apotheek de Hoge Zijde heeft een HKZ certificaat voor kwalitatief hoogstaande en transparante zorg.