Nieuws Gezondheidscentrum Dillenburg

Hier vindt u het nieuws van alle disciplines van Gezondheidscentrum Dillenburg in één overzicht.

Gezondheidsverklaring voor covid-vaccinatie

Gepost in Nieuws huisartsen

hier downloaden

Onlangs zijn de eerste patiënten uitgenodigd voor een covid-vaccinatie. Sommige patiënten hebben de uitnodiging via de post (RIVM) niet ontvangen. Bij deze oproep zit een gezondheidsverklaring die u mee moet nemen naar de afspraak. 

Mocht u nog niet in het bezit zijn van deze gezondheidsverklaring dan kunt u die hier downloaden.

Saturatiemeter

Gepost in Nieuws huisartsen

De afgelopen maanden hebben wij patiënten die klachten hadden van corona een saturatiemeter te leen mee gegeven naar huis. Een saturatiemeter (vingerpulsoximeter) is een klein apparaat om het zuurstofgehalte van het bloed te meten.

Mocht u nog een saturatiemeter van ons thuis hebben en u gebruikt hem niet meer, wilt u hem dan weer terug brengen naar de praktijk?

Bij voorbaat dank!

 

images

Verminderde bezetting praktijk

Gepost in Nieuws huisartsen

De komende drie weken hebben wij op de praktijk door buitengewone omstandigheden een verminderde bezetting. Dat betekent dat er minder ruimte is voor spreekuren. Hierdoor kunt u mogelijk te maken krijgen met een langere wachttijd voor u bij de huisarts terecht kunt.

Wij hopen op uw begrip.

Bloedafname op afspraak bij het SCAL

Gepost in Nieuws huisartsen

Vanaf 2 juni werkt het SCAL, óók voor de bloedafname, alleen op afspraak. Door op afspraak te werken, zorgt het SCAL voor een veilige omgeving voor zowel de patiënten als de medewerkers. Hiermee draagt het SCAL  bij aan het verkleinen van de kans op verdere besmettingen met het coronavirus.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 071-5160020 tussen 13:00u en 15:00u of online via deze link.

SCAL

Informatie over de coronavaccinaties

Gepost in Nieuws huisartsen

link

De eerste uitnodigingsbrieven voor de Covid-vaccinatie zijn de deur uit! Patiënten met geboortejaar 1956, 1957 en 1958, mensen met zeer ernstig overgewicht (BMI > 40) en mensen met het syndroom van Down ontvangen hiervoor een uitnodiging per post.

We weten nog niet wanneer de andere groepen uitgenodigd worden, maar zodra we hierover meer weten, informeren wij u hier over. Zie uitleg van de RIVM over de coronavaccinatie via deze link.

UPDATE NAAR AANLEIDING VAN DE TIJDELIJKE VACCINATIESTOP

Afgelopen vrijdag is door het Ministerie van Volksgezondheid besloten om personen onder de 60 jaar voorlopig niet meer met het AstraZeneca-vaccin te vaccineren. Naar verwachting zal woensdag 7 april het EMA (Europees Medicijnen Genootschap) na aanvullend onderzoek met een nieuw oordeel komen over het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. Wij zullen de adviezen van de overheid, het RIVM en het EMA hierin volgen.

Tot anders wordt besloten geldt daarom het volgende:
- Alle vaccinaties zoals nu gepland, gaan voorlopig gewoon door op donderdag 8 en 9 april. Ook als u jonger bent dan 60 jaar.
- De afspraak die u heeft gemaakt (of nog maakt) blijft geldig.
- Een afspraak wijzigen of afzeggen kan alleen via het (digitale) afsprakensysteem (de link hiervoor vindt u in de bevestigingsmail).
- Woensdag 7 april hopen wij meer duidelijkheid te krijgen en uiterlijk donderdagochtend 8 april zullen wij u verder informeren over het vaccineren.

Wij begrijpen dat dit nieuws bij u vragen op kan roepen. Voor vragen en informatie over vaccinatie tegen het coronavirus verwijzen wij u naar de volgende websites:

Thuisarts.nl | Vaccinatie tegen het Coronavirus
Rijksoverheid.nl | Vaccinatie tegen het coronavirus

Wij vragen u om met vragen over de vaccinaties deze dinsdag en woensdag NIET te bellen naar de praktijk, wij informeren u zodra wij meer weten.

Eerste resultaten BCG-PRIME studie

Gepost in Nieuws huisartsen

Meerdere patiënten hebben een actieve bijdrage geleverd aan de BCG-PRIME studie van het LUMC. 

De eerste resultaten vanuit deze studie zijn inmiddels bekend: het tuberculosevaccin biedt kwetsbare ouderen geen bescherming tegen COVID-19. De onderzoekers gaan verder met de studie om te beoordelen of het vaccin wel bescherming biedt tegen serieuze luchtweginfecties en of ernstige vormen/beloop van COVID-19.

Wij willen een ieder bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan dit belangrijke onderzoek!

Aangepaste spreekuren

Gepost in Nieuws huisartsen

Nu de Coronazorg minder capaciteit vraagt, van zowel huisartsen en ziekenhuizen als IC’s, gaat uw huisarts weer aangepaste spreekuren doen.

Eén van de belangrijkste knelpunten is het aantal mensen in de wachtkamer. Deze ruimte is normaal één van de drukste ruimtes van de praktijk. Het is dan ook moeilijk 1,5 meter afstand te houden bij het normale aantal spreekuren. Mede hierdoor is het aantal spreekuurplekken beperkt.

Daarom willen we met u een aantal regels doornemen:

  1. Patiënten kunnen alleen worden gezien na telefonisch overleg met de assistente. Aanlopen bij de praktijk is niet mogelijk.
  2. Bij klachten die kunnen wijzen op Corona (hoesten, koorts en/of benauwdheid) kunt u telefonisch contact opnemen en zal de assistente overleggen met uw huisarts. Kom in ieder geval niet naar de praktijk!
  3. Tijdelijk is het niet mogelijk afspraken te maken via de website of via MGn.
  4. Kom zo veel mogelijk alleen naar het spreekuur. Wordt u gereden, laat dan uw chauffeur buiten wachten.
  5. Kom precies op het afgesproken tijdstip, dus niet te laat maar ook niet te vroeg.
  6. Het aantal afspraakplekken is beperkt. Daarom zal de assistente met u bespreken of een klacht ook op een andere manier kan worden afgehandeld. Denk daarbij aan een e-consult, telefonisch overleg, beeldbellen of via het opsturen van foto’s (MijnGezondheid.net).
  7. Er wordt nog gekeken hoe de spreekuren van de praktijkondersteuners weer ingevuld kunnen worden.
  8. Heeft u zelf een bloeddrukmeter dan kunnen uw waardes worden doorgegeven via MGn of Engage. Vraag meer informatie aan uw assistente of praktijkondersteuner.
  9. Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk contact is tussen patiënten geldt in de praktijk een aangepaste looproute. Probeer zoveel mogelijk de trap te nemen en als u met de lift gaat mogen hier maximaal 2 personen in.

Als iedereen zich aan deze regels houdt kunt u veilig naar de dokter. Ook zorgen we met z’n allen voor een veilige werkplek voor ons en voor ons personeel.

Winnaar innovatieprijs

AchmeaEerstelijnsInnovatieprijs

De apothekers, fysiotherapeuten en huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg hebben de Achmea Eerstelijns innovatieprijs gewonnen omdat zij op basis van gelijkwaardige samenwerking zeer goede, samenhangende zorg voor patiënten met een chronische aandoening neerzetten.

Gecertificeerd

Gezondheidscentrum Dillenburg levert kwalitatief hoogstaande en transparante zorg: Apotheek de Hoge Zijde en fysiotherapie van den Berg zijn HKZ gecertificeerd en de huisartsenpraktijken zijn ISO9001 gecertificeerd.