Nieuws Gezondheidscentrum Dillenburg

Hier vindt u het nieuws van alle disciplines van Gezondheidscentrum Dillenburg in één overzicht.

Veranderingen praktijk dr. den Heijer

Gepost in Nieuws huisartsen

Geachte heer/mevrouw,

Na 5 hele mooie jaren gewerkt te hebben in de praktijk van dr. den Heijer, zal dr. Vonk per 1 januari niet langer werkzaam zijn in zijn praktijk.
Zij zal de praktijk van dr. van Selm overnemen, hij gaat met pensioen.
Zij geeft aan een ieder die ze de afgelopen jaren heeft mogen begeleiden, zowel bij klein als groot leed of geluk, te willen bedanken voor deze fijne tijd.
In de praktijk van dr. den Heijer zal dr. Compier per 1 januari haar taken overnemen, zij werkt al langere tijd in ons gezondheidscentrum.

Hier kunt u lezen wie dr. Compier is: https://www.gezondheidscentrumdillenburg.nl/huisartsen/even-voorstellen/de-huisartsen

Met hartelijke groet,
F. (Frank) den Heijer, huisarts

Uitnodiging griepvaccinatie en pneumokokkenvaccinatie

Gepost in Nieuws huisartsen

Uitnodiging griepvaccinatie

Binnenkort breekt het griepseizoen weer aan. Patiënten die ouder zijn dan 60 jaar of patiënten die lijden aan hart- en vaatziekten, longziekten of diabetes worden aangeraden zich tegen griep (influenza) te laten vaccineren.

Dit jaar kunt u de griepvaccinatie halen op zaterdag 6 november tussen 09.00-17.00 uur in wijkcentrum Kaju Putih, Dennenlaan 3 in Alphen aan den Rijn. U moet hiervoor een afspraak maken. In de uitnodiging staat uitgelegd hoe u een afspraak kunt inplannen.

Uitnodiging pneumokokkenvaccinatie

Als u geboren bent tussen 1 januari 1948 en 31 december 1952 (69 tot en met 73 jarigen) krijgt u dit jaar een uitnodiging voor de pneumokokkenvaccinatie. De vaccinatie maakt de kans kleiner dat u ziek wordt door pneumokokken. U heeft minder kans op een longontsteking. De vaccinatie zal na 5 jaar herhaald moeten worden om beschermd te blijven.

U krijgt de pneumokokkenvaccinatie op hetzelfde moment als de griepvaccinatie. U hoeft hiervoor maar één afspraak te maken. Volg voor het maken van de afspraak de instructies die op de uitnodiging van de griepvaccinatie staan.

U ontvangt de uitnodiging in week 40 of 41. Heeft u geen uitnodiging ontvangen maar denkt u wel in aanmerking te komen voor een vaccinatie? Neem dan contact op met de assistente.

Uitnodiging Covid-vaccinatie medisch-geïndiceerde

Gepost in Nieuws huisartsen

Wij krijgen veel vragen over de Covid-vaccinaties voor de groep medisch-geïndiceerden. In de media is aan gegeven dat alle patiënten inmiddels al een uitnodiging hebben moeten ontvangen, echter dit is niet juist!

Patiënten die in deze doelgroep vallen, kunnen deze week (week 20) de uitnodiging verwachten.

Informatie over de coronavaccinaties

Gepost in Nieuws huisartsen

link

De eerste uitnodigingsbrieven voor de Covid-vaccinatie zijn de deur uit! Patiënten met geboortejaar 1956, 1957 en 1958, mensen met zeer ernstig overgewicht (BMI > 40) en mensen met het syndroom van Down ontvangen hiervoor een uitnodiging per post.

We weten nog niet wanneer de andere groepen uitgenodigd worden, maar zodra we hierover meer weten, informeren wij u hier over. Zie uitleg van de RIVM over de coronavaccinatie via deze link.

UPDATE NAAR AANLEIDING VAN DE TIJDELIJKE VACCINATIESTOP

Afgelopen vrijdag is door het Ministerie van Volksgezondheid besloten om personen onder de 60 jaar voorlopig niet meer met het AstraZeneca-vaccin te vaccineren. Naar verwachting zal woensdag 7 april het EMA (Europees Medicijnen Genootschap) na aanvullend onderzoek met een nieuw oordeel komen over het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. Wij zullen de adviezen van de overheid, het RIVM en het EMA hierin volgen.

Tot anders wordt besloten geldt daarom het volgende:
- Alle vaccinaties zoals nu gepland, gaan voorlopig gewoon door op donderdag 8 en 9 april. Ook als u jonger bent dan 60 jaar.
- De afspraak die u heeft gemaakt (of nog maakt) blijft geldig.
- Een afspraak wijzigen of afzeggen kan alleen via het (digitale) afsprakensysteem (de link hiervoor vindt u in de bevestigingsmail).
- Woensdag 7 april hopen wij meer duidelijkheid te krijgen en uiterlijk donderdagochtend 8 april zullen wij u verder informeren over het vaccineren.

Wij begrijpen dat dit nieuws bij u vragen op kan roepen. Voor vragen en informatie over vaccinatie tegen het coronavirus verwijzen wij u naar de volgende websites:

Thuisarts.nl | Vaccinatie tegen het Coronavirus
Rijksoverheid.nl | Vaccinatie tegen het coronavirus

Wij vragen u om met vragen over de vaccinaties deze dinsdag en woensdag NIET te bellen naar de praktijk, wij informeren u zodra wij meer weten.

Eerste resultaten BCG-PRIME studie

Gepost in Nieuws huisartsen

Meerdere patiënten hebben een actieve bijdrage geleverd aan de BCG-PRIME studie van het LUMC. 

De eerste resultaten vanuit deze studie zijn inmiddels bekend: het tuberculosevaccin biedt kwetsbare ouderen geen bescherming tegen COVID-19. De onderzoekers gaan verder met de studie om te beoordelen of het vaccin wel bescherming biedt tegen serieuze luchtweginfecties en of ernstige vormen/beloop van COVID-19.

Wij willen een ieder bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan dit belangrijke onderzoek!

Afspraken maken via website en MGn niet mogelijk

Gepost in Nieuws huisartsen


Tot nader orde is het momenteel niet mogelijk een afspraak in te plannen via onze website, MGn of de MedGemak-app. Wel kunt u via MGn een econsult sturen naar de arts, POH’er of assistente.

Mocht u een afspraak willen maken op het spreekuur, dan verzoeken wij u om telefonisch een afspraak in te plannen. Wij adviseren u om eerst op thuisarts.nl te kijken alvorens u ons belt.

Wij brengen u z.s.m. op de hoogte via een nieuwsbrief.

Tweede vaccinatie AstraZeneca versneld mogelijk

Gepost in Nieuws huisartsen

Afgelopen week heeft de Gezondheidsraad geadviseerd dat het interval tussen de twee vaccinaties met AstraZeneca mag variëren tussen de 4 en 12 weken. Dit betekent dat de patiënten die afgelopen maandag 17 mei hun eerste vaccinatie hebben gekregen, ook eerder dan woensdag 18 augustus 2021 de tweede vaccinatie mogen krijgen. Als u dit wilt dan kunt u een afspraak maken voor de tweede vaccinatie op donderdag 1 of vrijdag 2 juli. U kunt uw afspraak alleen maken/wijzigen via het digitale afsprakensysteem. Uw afspraak maken/wijzigen kunt u doen via de bevestigingsmail die u heeft ontvangen voor uw eerste afspraak. U wordt verzocht hier NIET de praktijk over te bellen!

Gezondheidsverklaring voor covid-vaccinatie

Gepost in Nieuws huisartsen

hier downloaden

Onlangs zijn de eerste patiënten uitgenodigd voor een covid-vaccinatie. Sommige patiënten hebben de uitnodiging via de post (RIVM) niet ontvangen. Bij deze oproep zit een gezondheidsverklaring die u mee moet nemen naar de afspraak. 

Mocht u nog niet in het bezit zijn van deze gezondheidsverklaring dan kunt u die hier downloaden.

Saturatiemeter

Gepost in Nieuws huisartsen

De afgelopen maanden hebben wij patiënten die klachten hadden van corona een saturatiemeter te leen mee gegeven naar huis. Een saturatiemeter (vingerpulsoximeter) is een klein apparaat om het zuurstofgehalte van het bloed te meten.

Mocht u nog een saturatiemeter van ons thuis hebben en u gebruikt hem niet meer, wilt u hem dan weer terug brengen naar de praktijk?

Bij voorbaat dank!

 

images

Winnaar innovatieprijs

AchmeaEerstelijnsInnovatieprijs

De apothekers, fysiotherapeuten en huisartsen van Gezondheidscentrum Dillenburg hebben de Achmea Eerstelijns innovatieprijs gewonnen omdat zij op basis van gelijkwaardige samenwerking zeer goede, samenhangende zorg voor patiënten met een chronische aandoening neerzetten.

Gecertificeerd

Gezondheidscentrum Dillenburg levert kwalitatief hoogstaande en transparante zorg: Apotheek de Hoge Zijde en fysiotherapie van den Berg zijn HKZ gecertificeerd en de huisartsenpraktijken zijn ISO9001 gecertificeerd.