Uitnodiging griep- en pneumokokkenvaccinatie

Wij willen u graag op de hoogte brengen van het belang van vaccinatie, met name voor patiënten ouder dan 60 jaar en voor patiënten met specifieke gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, longziekten, diabetes of een verminderde weerstand. Deze groepen worden dringend aangeraden om zich te laten vaccineren tegen griep (influenza).

Daarnaast willen we specifiek de aandacht vestigen op de pneumokokkenvaccinatie. Als u bent geboren tussen 1 januari 1957 en 31 december 1960, komt u in aanmerking voor deze vaccinatie. Dit vaccin verkleint de kans op ziekte door pneumokokken, wat onder andere de kans op longontsteking vermindert. Houd er rekening mee dat deze vaccinatie elke vijf jaar moet worden herhaald om blijvend beschermd te zijn.

Indien u in aanmerking komt voor een van deze vaccinaties, heeft u op 29 september 2023 een uitnodiging ontvangen via e-mail. Indien u geen e-mailadres heeft of als u aan huis de vaccinatie krijgt, ontvangt u automatisch een uitnodiging per post.

Wat als u geen uitnodiging heeft ontvangen?
Als u een uitnodiging verwacht maar deze nog niet heeft ontvangen tegen 6 oktober, vragen wij u vriendelijk een econsult te sturen via mijngezondheid.net. Zo houden we onze telefoonlijnen vrij voor patiënten met dringende medische klachten.

BELANGRIJK:
Voor de vaccinatie moeten we de barcode scannen die in de e-mail staat. Vergeet deze e-mail dus alsjeblieft niet mee te nemen! De barcode kan worden gescand vanaf uw mobiele telefoon (u mag de e-mail ook uitgeprint meenemen).

Om de vaccinatie te ontvangen, dient u een afspraak te maken via ons afsprakensysteem op www.ghcd.nl/vaccinatie. Hiervoor heeft u uw unieke code en geboortedatum nodig. Gelieve kleding te dragen waarbij u gemakkelijk uw bovenarm kunt ontbloten.

We raden u aan zoveel mogelijk met de fiets of lopend te komen, gezien de beperkte parkeerruimte. De vaccinaties zullen plaatsvinden op:

Datum: ZATERDAG 28 OKTOBER

Locatie: Gezondheidscentrum Dillenburg, Prinses Irenelaan 1d, Alphen aan den Rijn

Indien u niet kunt komen op zaterdag 28 oktober, neem dan vanaf maandag 30 oktober contact met ons op om een afspraak te maken voor een inhaalmoment.

Wij danken u voor uw medewerking en begrip.